Lignano open utgjorde den första kvaltävling till Paralympics 2020 och hade därmed samlat merparten av världens toppspelare. I den konkurrensen såg de tre Västers-spelarna till att få en bra start på resan mot

Tokyo.

Allra bäst gick det för Daniel Gustavsson som vann lagtävlingen i klass 9 tillsammans med Tobias Andersson och dessutom spelade till sig bronset i singelspelet i samma klass.

­ – Danne gör det bra. Han och Tobbe vinner ju lagtävlingen och de går bra ihop de där två. I singelspelet besegrar han britten Thompson som han aldrig vunnit mot förut så det var kul. Sen har han en jämn match i semin mot italienaren Kalem, som vann turneringen, som kunde ha slutat hur som helst, säger Sveriges förbundskapten Daniel Ellerman.

Emil Andersson, som tog silver tillsammans med Linus Karlsson i Paralympics i Rio 2016, fick nu spela ihop med Axel Jensen-Wallin, då Karlsson som bekant slet av hälsenan i Västers senaste match.

För det nykomponerade paret tog det nu stopp i kvartsfinalen i klass 8. Individuellt tog sig Emil ett steg längre och knep bronset.

– Emil gör det bra och vinner de matcher han ska vinna. I semifinalen är han chanslös mot världsettan Didukh från Ukraina. Honom har han aldrig besegrat. I lagspelet så är ju Axel en ung spelare som inte är på den nivån än. Men han är ett riktigt framtidshopp, säger Ellerman.

Alexander Öhgren i sittande klass 3 spelade bara i singelspelet och tog sig där till åttondelsfinal. Där föll han mot världsfyran Merrien. Samma spelare gav honom respass i VM i oktober.

– Alex gör en mindre bra match i gruppen vilket gör att han får en tuffare slutspelslottning. Nu gör han en riktigt bra match och slår ut en kille från USA i första omgången men sen blir det för tufft.