Med blicken rakt ner i marken tågade merparten av Maif-spelarna raka vägen in i omklädningsrummet efter matchen mot Stockholm Internazionale.

Att säsongens fjärde förlust sved rejält syntes tydligt.

– Vi känner ju att vi är där och har lägen att kunna omsätta till mål men vi får inte riktigt till det. Så det är klart att det finns både en besvikelse och frustration över det, säger Maif-tränaren Christer Persson efter mötet mellan två av seriens defensivt bästa lag.

Artikelbild

| AHmed Qasem utsågs till Maifs bästa spelare.

Bara serieledande Haninge hade släppt in mindre mål inför den åttonde omgången.

Och att båda lagen har en starkt defensiv syntes tydligt under den första timmen. Så långt var det mest spel på mittplan och de riktigt heta målchanserna var lätträknade.

Men en frispark i den 69:e minuten kom att bli ödestiger för Maif. Oliver Bergman räddade skottet men på returen så var han chanslös.

Och den situationen hade Maif-spelarna synpunkter på.

Artikelbild

| Simon Karlsson fick inte present han hade hoppats på sin födelsedag.

– Det är jättesvårt att säga. Det är möjligt att det är någon situation innan målet där. Det är domarna som dömer. Sen är det små, små marginaler som avgör en fotbollsmatch och idag var det en sådan match där det är väldigt tight och jämnt. Då får de givetvis en fördel av att de får sitt 1–0-mål, säger Persson.

Dryga fem minuter efter Stockholms ledningsmål kom Maifs bästa kvitteringschans. Och den var dubbelt het.

Artikelbild

ValonSilka fick kalasträff utanför straffområdet, klockrent i ribban. Returen ut till Renato Rako som sköt hårt och lågt mot bortre hörnet bara för att få se gästernas målvakt Simon Röse sträcka ut och svara för en kanonräddning.

När Maif flyttade upp i sin kvitteringsjakt kontrade Stockholm först in 2–0 för att sedan fastställa slutresultatet på övertid. Ett resultat som inte kan sägas spegla matchbilden.

– Nej, det känns det inte som. Men nu blir det så. Det är så klart något vi vill undvika men samtidigt så blir det en följd av att vi är offensiva i vårt spel.

Känslan är att ni inte riktigt får till ert offensiva spel?

– Nu är FC Stockholm ett bra lag. Men tittar vi på tidigare matcher så hade vi velat vara betydligt vassare i många delar av vårt spel. Bland annat vårt offensiva spel. Men vi är i början på någonting och saker och ting tar längre tid än man önskar. Fortsätter vi vara uthålliga och jobba på så kommer vi få utveckling där. Men idag räcker det inte till tre poäng och det är vi självklart jättebesvikna för.

Maif fick dessutom viktiga mittbacken IbrahinKoroma skadad. Koroma haltade av efter en knapp timmes spel med smärtor i baksidan av vänster lår. Hur allvarlig skada det rör sig om var efter matchen oklart.