Karlbergs tränare: "Maif ett solitt lag"

Det är ett förberett Karlberg som tar sig an Motala AIF på söndag i Stockholm. "Vårt analysteam har sett Motala ett antal gånger".

Koncentration och att inte bjuda på något blir nyckeln i kvalet mot Maif, tror Karlbergs tränare Kalle Karlsson.

Koncentration och att inte bjuda på något blir nyckeln i kvalet mot Maif, tror Karlbergs tränare Kalle Karlsson.

Foto: Anders Jansson

Fotboll2019-10-25 20:30

Kalle Karlsson är tidningsredigeraren som jobbade på Expressen, för nio år sedan tillsammans med bland andra Motalakillen Johan Orrenius.

– Han kunde mest av alla om fotboll och jag tyckte det kändes konstigt att han skulle sitta och lägga in andras texter, säger Orrenius.

Snart fick dock Karlsson framföra sin taktiska kunskap om framför allt Premier league i England själv i spalterna och det förde in honom på en parallell tränarkarriär. Nu skriver han fotboll i Aftonbladet på 50 procent och tränar Karlberg på 50 procent.

– Han har gjort kometkarriär, säger Johan Orrenius som följt tränaren för ett större reportage i Offside.

Nu gäller det att plocka fram de taktiska kunskaperna mot Motala AIF i andra kvalmatchen på söndagen. Karlberg är lite nere i brygga efter 2-2 och straff-förlust mot Ytterhogdal.

– Motala har individuell kvalitet där framme, alla där framme, som Rako och Qasem. Men framför allt är det ett solitt lag som spelar gediget, beskriver Kalle Karlsson.

Karlberg har samma lag till förfogande som mot Ytterhogdal.

– Det blir små saker som avgör. Att ha koncentrationen uppe och inte bjuda på något, säger tränaren.

En supporterbuss och kanske totalt ett 30-tal Motalabor väntas till matchen. Karlberg hoppas på 300 åskådare till Stadshagens IP, en väl nyttjad plan på Kungsholmen men i stort sett utan inramning i form av läktare.

Det som kan sägas på förhand är att det lag som förlorar har spelat bort sina chanser om att nå division 1 2020.

Karta: Stadshagens IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!