Maif avgjorde sent mot Assyriska

Motala AIF hakar på i toppstriden. Sena mål gav seger och tre poäng på lördagen, efter bra insats i östgötaderbyt mot Assyriska.

Ahmed Qasem var pigg i Maif i inledningen och hade bland annat ett stolpskott. Till slut var det en inhoppare som Pontus Eriksson som kunde hitta målet när Assyriska var tröttkört i slutet. Maif har fortsatt chansen i toppstriden.

Fotboll2019-09-28 16:21

2-0 (0-0) blev det till slut mot Assyriska Norrköping efter att inbytte vänsterbacken Pontus Eriksson gjort 1-0 i 88:e minuten och mittfältaren Valon Silka avgjort på straff i 89:e minuten efter att en annan inhoppare, Almin Masic, fällts.

– Vi är bättre i hela matchen, men får inte in bollen. Till slut trycker vi in den och vi är så värda det, säger Pontus Eriksson, 19-åringen som i höst kommit tillbaka efter en långvarig knäskada.

Inför blott 156 personer rivstartade Motala AIF spelmässigt och hade gyllene lägen i inledningen. Pigge Ahmed Qasem, vänstermittfältaren, sköt i stolpen, och anfallaren Eldin Lugonja hade ett öppet läge, men då räddade Assyriskas målvakt Edvard Setterberg.

Även Besart Kalludra och Renato Rako hade skottlägen ur dålig vinkel, men Setterberg höll tätt. Backen Joe Harris hade någon möjlighet på hörna, men det blev inget.

Assyriska från Norrköping hade någon straffsituation där en spelare hakade i en Maifback, men ingen åtgärd från domaren, och förre Maif-skyttekungen Esat Jashari hade en frispark som sköts över.

Det var Maif som hade övertag, men inga mål levererades.

I andra halvlek fortsatte Maif att trycka på, men Renato Rakos nya skottläge sköts över och Maif hade också en 1-0-boll inne i 65:e minuten, men målet dömdes bort efter hörnsituationen.

Edvard Setterberg fortsatte också att storspela i Assyriskas mål. Men till slut kunde inte Norrköpingslaget hålla emot.

– Surt. Vi har haft en tung period och vi krigar och kämpar, men bara i 85 minuter. Sista fem har vi fokus på motståndare och domare och det förlorar vi på, kommenterar Assyriskas spelande tränare Johan Roxström.

– Sett över 90 minuter är vi chansmässigt vassare än dem och vi vinner rättvist. En skön seger. Det sitter långt inne, men vi orkar att jobba metodiskt med bra balans, säger Maifs tränare Christer Persson.

Maif får nu hoppas på hjälp på söndagen då Assyriska Södertälje tar emot AFK Linköping.

Maif spelar borta mot just AFK Linköping i ett östgötaderby måndagen den 7 oktober. Sedan avslutas serien med hemmamatch mot Aspudden-Tellus lördagen den 12 oktober.

Maifs lag: Oliver Bergman - Joe Harris (ut 80), Jesper Adolfsson, Ibrahim Koroma, Elmer Civgin - Renato Rako, Simon Karlsson, Besart Kalludra (ut 70), Valon Silka, Ahmed Qasem (ut 70) - Eldin Lugonja (ut 70). Inbytta: Ivan Rako (70), Almin Masic (70), Edon Silka (70), Pontus Eriksson (80).

156 personer var på plats på Idrottsparken. En gles publikströmning för Motalas toppjagande lag i tvåan. De få åskådarna fick i alla fall jubla över ännu en seger.
Karta: Motala IP