"Många hade redan räknat bort oss".

Uträknat som ett mittenlag för bara några veckor sedan. Nu har Linköping City plötsligt chans att få kvala till superettan. "Vi har lärt oss att utnyttja varandras styrkor", säger formstarke Adam Larsson.

Adam Larsson har imponerat under senare delen av säsongen, liksom hela Linköping City.

Adam Larsson har imponerat under senare delen av säsongen, liksom hela Linköping City.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-10-11 07:00

20-åringen kommer och möter upp innan onsdagsträningen på Linköping arena. Min första tanke var att vi skulle ta ett snack efter matchen mellan AFK Linköping och Motala AIF i måndags, men då var det inte läge...

– Vissa matcher är lite värre att förlora än andra, säger Motalabördige Adam Larsson med ett leende.

Han är tillsammans med Jacob Andersson, Staffan Hedbäck, Erik van Leest och Dieu Le Veut Ntumbudi de spelare som har kunnat gå fritt mellan AFK i division 2 och Linköping City i division 1 under säsongen. Det har blivit ett intensivt schema för 20-åringen som spelat mängder med matcher.

– Det har väl inte varit optimalt, men samtidigt är fotboll det roligaste jag vet och att spela matcher har jag inget emot. Dessutom får jag vila i veckorna och deltar inte på alla träningar, säger Adam Larsson.

Han lämnade allsvenska Örebro, där han ofta tränade med den allsvenska truppen men där det blev spel i U19- och U21-laget, för Linköping inför den här säsongen med målsättningen att ta en ordinarie plats i division 1. Helt given har han inte varit, men på slutet har det blivit mycket speltid. Adam Larsson har lyft sig - liksom hela City. Det har blivit fyra segrar på de sex senaste matcherna och inte ett enda insläppt mål sedan den 25 augusti! 

Plötsligt är det givna mittenlaget med i kampen om en kvalplats till superettan.

– Tyvärr hade vi en lite för lång svacka i somras där vi slarvade bort en massa poäng. Jag tror att många redan räknat bort oss. När vi började vinna igen skojade vi om superettan, men nu har vi verkligen chansen. Det är häftigt, säger Adam Larsson.

Förklaringen till att ni hittat rätt?

– Mycket handlar nog om att vi har lärt känna varandra bättre, både på och utanför planen. Vi vet var vi har varandra och vi har lärt oss att utnyttja varandras styrkor. Det har gjort att vårt aggressiva presspel börjat sitta bättre. Motståndarna får ingen tid, säger Adam Larsson.

Själv har han utvecklats mycket sedan i vintras.

– Jag tränar mycket på att stå emot de stora grabbarna, det blir mycket bålstyrka och balans. Jag tycker att jag har blivit ännu bättre på att täcka bollen, säger Adam Larsson.

Kontraktet går ut efter säsongen, men Adam Larsson trivs bra i City och ledningen är nöjda. 

–  Mycket talar för att jag blir kvar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!