Studenterna satsar på division 2-spel

Den som längtar efter division 2-derbyn i Motala lär få vänta. Det är ett långskott om Maif erbjuds en plats på högre nivå.

Studenterna i svartrött tar steget upp i tvåan. Om Maif erbjuds någon sorts friplats som trea är det ett långskott.

Studenterna i svartrött tar steget upp i tvåan. Om Maif erbjuds någon sorts friplats som trea är det ett långskott.

Foto: Peter Calén

Fotboll2019-10-03 15:00

Linköpingslaget AC Studenterna, som vann division 3, räknar nämligen med att tacka ja till division 2-platsen 2020 som seriesegern ger.

– En väldigt rolig säsong. Vi har ju en väldig variation på spelare, men nu känner vi oss redo för tvåan, säger Studenternas ordförande Elina Jonsson.

Studenterna vann serien före Lindö B och med Motala AIF som trea. Trots att B-lag inte får flyttas upp till division 2 räknas ändå Maif som en trea om det skulle bli fråga om gratisplatser i division 2.

Om det blir lediga platser får alltså alla tvåor i Götaland frågan före Maif. Först efter det börjar man fråga treorna.

– Men det är 96 division 2-lag som vi ska få ihop i Götaland och om lag drar sig ur någonstans kan det bli friplatser, säger Tjonne Andersson på ÖFF.

Åtta division 2-serier om tolv lag i varje finns i Götaland och i Östergötlands serie som man har ihop med Småland återfinns Borens IK och Mjölby FC. Maif hade ambitionen att gå rakt igenom trean, men får nu sannolikt vara kvar i trean nästa år. Och göra ett nytt försök då.

Maif har haft en jobbig säsong i trean, med spelarbrist, men ändå genomfört säsongen.

Borens IK lär nu bli ensamt Motalalag på division 2-nivå 2020.

– Vi får försöka göra nästa år det vi tänkt göra i år, sade Maifs tränare Hans Anderzon efter den avslutande segern mot Linköping Tinnis B.

Maif har sagt tidigare att elitettan är målet i framtiden, men i år har den nya ledningen sagt att man kanske måste revidera ambitionsnivån med damlaget.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!