Succébacken gillar lÀget inför rysaren

Motala AIF:s succéback Jesper Adolfsson springer ut till serieavslutningen med en god kÀnsla i kroppen.

Jesper Adolfsson har imponerat i Maif-försvaret under sÀsongen.

Jesper Adolfsson har imponerat i Maif-försvaret under sÀsongen.

Foto: Peter Calén

Fotboll2019-10-11 12:00

– Jag tycker faktiskt att vi har ett bra lĂ€ge att fixa kvalplatsen. All press ligger pĂ„ Enskede, det Ă€r jobbigt att vara jagade medan vi har allt att vinna, sĂ€ger 20-Ă„ringen inför det dramatiska avgörandet i division 2-fotbollen.

Kampen om andraplatsen/kvalplatsen till ettan Àr ytterst raffinerad med följande lÀge inför slutomgÄngen:

2) Enskede 46 poÀng (+10 i mÄlskillnad), 3) Motala AIF 45 poÀng (+18), 4) Assyriska 45 (+16)

Maif avslutar hemma mot Aspudden/Tellus, som i sin tur slÄss för nytt kontrakt, medan Enskede möter just Assyriska, borta pÄ SödertÀlje IP. Upplagt för riktiga rysare, med andra ord.

– Enskede kĂ€nner garanterat pressen och kĂ€nner att de mĂ„ste vinna för att inte vi ska gĂ„ om dem. Men det viktiga Ă€r att vi fokuserar pĂ„ vĂ„rt, det brukar vi vara bra pĂ„, sĂ€ger Jesper Adolfsson.

Mittbacken som hÀmtades frÄn AIK:s ungdomsled inför sÀsongen Àr en av tre spelare som startat samtliga 25 matcher för Maif i serien. Med sitt resoluta spel har Adolfsson övertygat stort och blev i dagarna ocksÄ utsedd till en av seriens tre bÀsta försvarare.

– JĂ€ttekul och ett kvitto pĂ„ att man har gjort nĂ„got bra. Men hela laget har varit bra, vi Ă€r svĂ„rslagna och jobbar verkligen för varandra.

OmstÀllningen frÄn AIK till Maif har varit stor för 20-Äringen frÄn Lessebo, men pÄ ett positivt sÀtt.

– Jag kĂ€nner att jag har utvecklats massor i Maif. JĂ€mfört med ungdomsfotbollen Ă€r det mer fysiskt hĂ€r bland seniorerna och Ă€ven mer taktiskt. Det passar mig mycket bĂ€ttre som spelare, jag gillar det.

Att flytta frÄn en storstad som Stockholm till "lilla" Motala, hur har den omstÀllningen varit?

– Det Ă€r klart att det Ă€r stor skillnad pĂ„ storleken pĂ„ stĂ€derna, men jag ser det som positivt. HĂ€r i Motala Ă€r det inget annat som stör, du kan lĂ€gga all fokus pĂ„ fotbollen och jag trĂ€nar gĂ€rna extra och kör dubbelpass vissa dagar för att utvecklas sĂ„ mycket som bara Ă€r möjligt.

Adolfssons kontrakt med Maif löper ut 31 oktober, men Maif vill sjÀlvklart förlÀnga.

– Inte alls omöjligt att jag blir kvar dĂ„ jag trivs jĂ€ttebra, men jag har sagt att vi tar allt det dĂ€r efter sĂ€songen. 

NĂ„gra andra klubbar som visat intresse?

– Jo, nĂ„gra, men inget riktigt konkret.

Ni kan följa dramatiken i slutomgĂ„ngen pĂ„ vĂ„ra sajter MVT.se, Klackspark.com, Corren.se och NT.se dĂ„ Öst Media livesĂ€nder matchen mellan Maif och Aspudden Tellus. SĂ€ndningen startar klockan 13.50. SĂ€ndningen Ă€r gratis för vĂ„ra prenumeranter.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!