Tord Grip: "Intresse i hela Härjedalen"

Det är många som har ögonen på Motala AIF:s kval mot Ytterhogdal. Bland annat legendaren Tord Grip som har Ytterhogdal som moderklubb.

Efter Karlberg ställs Motala AIF mot Ytterhogdal, legendaren Tord Grips moderklubb. Grip tror att Ytterhogdal har en chans.

Efter Karlberg ställs Motala AIF mot Ytterhogdal, legendaren Tord Grips moderklubb. Grip tror att Ytterhogdal har en chans.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-11-02 08:00

– Ytterhogdal är inte alls tokiga och har en chans. Jag har inte sett laget så mycket, men de har gjort en bra säsong så här långt, säger Tord Grip till Sporten.

Tord Grip är 81 år, bor i Stockholm och har inget fotbollsuppdrag just nu. Det senaste var förbundskaptensjobbet i Kosovo för några år sedan.

Tidigare är Grip känd för att ha varit en av ledarna bredvid Tommy Svensson när Sverige tog brons i VM i USA 1994 och han har varit mångårig sidekick till Sven-Göran Eriksson, både i Italien och när "Svennis" var förbundskapten för England.

Tord Grip växte upp i Ytterhogdal och bodde där tills han flyttade till Degerfors som 18-åring.

Grip spelade i fyran och trean för Ytterhogdal och var med och vann junior-DM i Jämtland/Härjedalen. 

Då bodde det över tusen personer på orten och fanns mycket ungdomar. Nu är invånarantalet kring 500.

– Alla som bor i Ytterhogdal bryr som om fotbollen och laget har alltid varit bäst i Härjedalen. Folk från Sveg och Vemdalen bryr sig också, säger Tord Grip.

Ytterhogdal har en bra anläggning, men inte mycket ungdomar. Nu är det i samarbete med en engelsk akademi som klubben kan ha ett lag på den här nivån. Laget har också vunnit DM i år efter seger mot IFK Östersund, andralaget i Östersund.

– Jag följer Ytterhogdal, Degerfors och allsvenskan, säger Tord Grip om sitt fotbollsliv som pensionär.

Maifs match mot Ytterhogdal på lördagen sänds live på mvt.se, corren.se och klackspark.com och det är gratis att se för prenumeranter. Sändningen startar klockan 13.50, med Andreas Åberg och Jens Bollius som kommentatorer.

Tord Grip.
Tord Grip.
Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!