44 lag hade samlats i Göteborg visa upp sina gymnastiska färdigheter i riksmästerskapen. Men endast tio av dessa skulle kvalificera sig till söndagens final och ha chans att göra upp om medaljerna.

Kvalet till finalen skedde via fyra pooler med elva lag i vardera. Det blåklädda Motalalaget tävlade i samma pool som sina grannar Borensbergs GF. Och det var det rödklädda Borensbergslaget som inledde bäst med toppoäng på både fristående och trampett. Men på tumblingen var inte studsen på Borensbergs sida och laget slutade på 21:a plats bland de 44 lagen.

Ett lag som hade studsen på sin sida var Motala GF och efter en strålande insats på tumblinggolvet föll kollektiva glädjetårar. 12,55 blev poängen på tumbling, vilket var den högsta poängen för dagen och en av de främsta faktorerna att Motala vann sin pool och kvalificerade sig till finalen som femma totalt.

På söndagen nollställdes poängsiffrorna och alla lag hade samma förutsättningar inför medaljstriden. Motala gjorde allt som stod i deras makt, men dessvärre kunde laget inte återupprepa sin fina lördagsinsats.

Med en totalpoäng på 34,55 slutade laget på niondeplats i riksmästerskapen.

En riktigt stark insats av Motalalaget bland det tuffa motståndet.

– Laget gjorde en kanoninsats i helgen och vi tränare är riktigt stolta över våra gymnaster, säger Moa Karlsson glatt efter RM-tävlingarna.