Ny framgång för Johanna Eriksson

Det fortsätter att gå bra för Motala AIF:s långlöpare Johanna Eriksson. På lördagen tog hon en fin titel i Stockholm.

Johanna Eriksson vann på lördagen Stockholms halvmara. Med ett förstapris på 11 000 kronor. Nu blickar Maiflöparen mot Lidingöloppet.

Johanna Eriksson vann på lördagen Stockholms halvmara. Med ett förstapris på 11 000 kronor. Nu blickar Maiflöparen mot Lidingöloppet.

Foto: Peter Calén

Friidrott2019-09-08 16:52

38-åringen inte bara vann Stockholms halvmara inför storpublik i huvudstaden. Hon vann överlägset också efter att ha sprungit de 2,1 milen på tiden 1.15,51.

–  Min tränare säger att det här är ett av mina bästa lopp och då är det väl så. Det är en jättebra tid. jag har känt nu att jag har en kapacitet, säger Johanna Eriksson.

Maiflöparen har haft en fantastisk höst med tredjeplatser i både Finnkampens 10 000 meter på Stockholms stadion och i SM på 10 000 meter i Karlstad.

Formen håller i sig och ensam gjorde hon sitt segerlopp i Stockholm halvmara. Hon var loss efter fem kilometer och sedan var ingen nära henne. Charlotte Andersson från Umeå kom tvåa, en och en halv minut efter, och kroatiskan Nikolina Sustic Stankovic kom trea.

Johanna Eriksson sprang snabbare på halvmara i Barcelona i vintras, men nu var det en mycket backigare bansträckning.

Maiftjejen hade en jämn kilometertid, kring knappa 18 minuter varje femma. Det var bara på slutet det gick lite långsammare. För segern kammade hon hem 11 000 kronor i förstapris.

Närmaste programmet nu är att vara farthållare på Maifs Broloppet 21 september och sedan springa Lidingöloppet, där hon kom fyra i fjol, den 28 september.

Nästa år vill Eriksson satsa på längre distanser och målet är att bli uttagen för Sverige till EM i halvmaraton i Paris. När det är OS-år är det halvmara på EM.

– Något att hoppas på, fler kommer att bli uttagna nästa år, tror Johanna Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!