Ali Suljic kommer hem till Motala FK

Motala futsalklubb, som gör sin första säsong i division 2, har gjort klart med ett starkt nyförvärv. Exproffset Ali Suljic ansluter.

Ali Suljic, här på fjolårets Fotbollsnatta i Motala, kommer hem och spelar i Motala igen. Suljic är klar för futsalspel för Motala futsalklubb. På bilden ses också Kenny Pavey och Simon Karlsson.

Ali Suljic, här på fjolårets Fotbollsnatta i Motala, kommer hem och spelar i Motala igen. Suljic är klar för futsalspel för Motala futsalklubb. På bilden ses också Kenny Pavey och Simon Karlsson.

Foto: Jens Bollius

Futsal2019-11-27 19:24

– En väldigt bra spelare, en spelare som alla vill ha, säger Motala FK:s grundare Mille Hamasaid.

Ali Suljic, född 1997, fostrades i Motala AIF innan han i ungdomsåren, 2012-2013, blev proffs i Chelseas akademi i London. Han nådde spel i U21-laget där i storklubben, men drabbades av skador och sjukdomar och nådde ingen A-lagsfotboll i England.

Till slut kom Ali Suljic hem till Sverige för spel i BK Häcken. Därifrån gick han vidare till Brommapojkarna i Stockholm. Ett BP som åkte ur superettan och som nästa år spelar i norrettan.

Inget är klart om att Suljic lämnar BP ännu, eller om han blir kvar. Sporten har inte kunnat nå Suljic. Men spelaren landar i Motala på fredag och följer med MFK till Mantorps FF:s futsalcup i Klämmestorpshallen. Eventuellt spelar han då också.

– Jag vet inte hur han ska göra med utesäsongen, och jag tror inte han flyttar till Motala för gott. Han är ju i Stockholm. Men det är roligt att han kommer till vårt lag. Här är han bland sina vänner. Han tycker om det som vi vill och vill utveckla, säger Mille Hamasaid.

Ali Suljic kommer med Motala FK i vinter att spela Kristberg cup i Borensberg, Boren futsal cup i Motala och Södracupen i Mjölby. Han återförenas med vänner som Ivan Rako och Elmer Civgin i MFK.

Mantorps cup nu på lördag är ett litet startskott på cupsäsongen i Östergötland. 18 herrlag gör upp. Tio lag från Motala kommun och åtta lag från Mjölby kommun.

– Vi vill vinna allt vi ställer upp i, säger Mille Hamasaid.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!