Motalas bäste spelare med i futsalpremiär

Han var den klart lysande stjärnan i Motala förra futsalvintern. Nu spelar André Rako i lördagens premiärderby, för Dribbla mot Motala FK.

André Rako spelar för Dribbla United i lördagens division 2-premiär mot Motala FK i Motala sporthall. "De bästa futsalspelarna ställs mot varandra", säger han inför premiärderbyt.

André Rako spelar för Dribbla United i lördagens division 2-premiär mot Motala FK i Motala sporthall. "De bästa futsalspelarna ställs mot varandra", säger han inför premiärderbyt.

Foto: Thomas Augustsson

Futsal2019-10-25 17:00

–  Alltid kul med premiär och sedan är det ju de bästa futsalspelarna i Motala som ställs mot varandra så det kommer att bli en bra och jämn match. Det kan bli en lång dag eller en kort dag, det är upp till oss själva, säger André Rako.

Det är en häftig seriepremiär som spelas i Motala sporthall, med avspark klockan 15 på lördagen. Division 2-start mellan Motalalagen, nya Motala FK är hemmalag och Dribbla United, som funnits ett par år, gästar.

– Det kommer att bli mycket folk, säger Motala FK:s grundare Mille Hamasaid.

– Vi kommer väl förberedda till match. Det blir tufft, de flesta har ju vänner i det andra laget, säger Dribbla Uniteds ledare Elias Hanna.

Motala FK är ett nytt lag i år och har gjort fyra träningar. Laget har en del spelare upptagna av Maifs fotbollskval, men kommer bland annat med Robin Mattsson och Oskar Knutsson som målvakter och som utespelare märks Isko Krasniqi, skicklig inomhusspelare, Gzim Krueziu, Davor Jelic, Eden Iradukunda och Adnan Zekic.

MFK har också ett ungdomslag att hämta spelare från.

Dribbla United ställer i premiären upp med Andreas Wickström och George Aslan i mål, och med utespelarna André Rako, Kristian Issa, Gabi Morad, Charbel Hanna, Ramil Ghreibo, Dennis Sagaqa (ny från Kumla), Melvin Lindgren, Sanel Osmanovic, André Morad, samt Gabbe Lahdo från Norrköping.

Dribblas 15-årslag har redan startat säsongen, med 5-1-seger mot Svärtinge.

En ny tid för futsal är här i Motala, med seriederbyt.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!