– Det är olyckligt med skulderna, aldrig bra för en förening att hamna där. Nu är det ett fotarbete i föreningen som måste göras, inget vi kan göra nu, säger Elias Georges.

Det gamla politiska styret, med Socialdemokraterna i spetsen, var med och klubbade igenom räddningsaktionen för Piraterna hösten 2017. Då köptes arenan för 4,2 miljoner kronor. Elias Georges beklagar att inget avtal kommit på plats efter kommunens köp.

Nu har Piraterna haft nya möten med kommunen.

– Men vi hade gärna sett att ett avtal kommit på plats tidigare. Om det funnits ett arrendeavtal nu hade det underlättat mycket. Vi borde ha fått till ett avtal, jag beklagar att vi inte fått det. Om ett arrendeavtal hade säkrats på fem år och Piraterna vetat om sin hyra hade det betytt en stabilitet för klubben, säger oppositionsrådet.

Vad säger du om den muntliga överenskommelse om skötsel som ska finnas mellan Piraterna och kommunen?

– Inget som jag känner till.

Vad säger du om Piraternas skötselfakturor på 3,4 miljoner kronor?

– Det har jag ingen kommentar till.

Elias Georges säger att han är överraskad av att Piraterna hamnat i problem igen.

– Piraterna är en bra reklampelare för Motala, men vi har många föreningar och det finns en rättviseaspekt på det här. Jag läste att de har något på gång nu och vi får hoppas på det, säger Elias Georges.

Piraterna har styrelsemöte om en vecka och jobbar på den "jättegrej" som ska rädda situationen. Piraterna siktar på elitserien även 2020.