"Det är dags att Villa plockar hem den killen."

Så lät det på pressläktaren när Elias Gillgren soloåkte över hela isen och kvitterade till 1–1 i den första kvartsfinalen mot Villa. Och efter en säsong där hans prestationer i IFK Motala också fick till följd att han fick spela VM för Finland så var det åtskillga elitserieklubbar som fått upp ögonen för IFK-backen.

– Det var en rad olika klubbar som hörde av sig. Jag hade väl fem-sex olika att välja på, säger Elias Gillgren.

Men locktonerna hjälpte inte. För på tisdagen blev det officiellt att han skrivit på för ytterligare två säsonger i IFK Motala.

– Det ska bli jäkligt kul faktiskt.

Vad var det som gjorde att du valde att stanna?

– Jag känner en trygghet i klubben och i det civila. Jag har ett bra jobb här och trivs i Motala. Det är nära till allt och man är ju lite bekväm också. Så det hade varit väldigt tråkigt att flytta. Nu är det inget monsterkontrakt jag skrivit på men man vet vad man har i IFK och man spelar inte där för pengarna. Sen har ju Therese (sambon) studier kvar i Linköping så det blir ju smidigare att stanna här.

Så pengar är inte allt?

– Verkligen inte. Jag kunde ju ha flyttat för att få ett dubbelt så bra kontrakt. Men just nu så lockar inte det. Nu spelar jag hellre i IFK och trivs med grabbarna, säger Gillgren.

Och just dynamiken i laget menar han var en avgörande faktor för att han kommer dra på sig tröja nummer 41 i ytterligare två säsonger.

– Jag har aldrig varit med om ett så sammansvetsat gäng som vi är. Vi är verkligen en urstark grupp som har alla möjligheter att bli ännu bättre.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne var minst sagt nöjd med att ha kunna sätta dit Elias Gillgrens namn på listan över spelare klara för säsongen 2019-2020.

– Han var ju oerhört bra i vinter så det känns jättebra. Han var ju imponerande redan första säsongen han var här. Men han var ju ännu bättre den här säsongen.

Tog det lång tid för er att komma överens?

– Han ville fundera lite innan han skrev på. Men vi är ju bara i mars så jag tycker det har gått rätt fort, säger Beckne.

Med Gillgrens påskrift så har IFK kvar att fylla truppen med ytterligare två seniorspelare, två juniorer och en målvakt.

– Det är ju inte panik på något sätt. Men man vill ju ha truppen klar så tidigt som möjligt. Vi börjar ju träna om några veckor och då vill man ju att den ska vara klar.