– Jag blir imponerad av hur laget jobbar och sliter. Även om de kan shapa upp passningsspelet lite. De slår onödigt svåra pass, säger Grönberg dagen efter matchen mot Neftyannik.

Ola Grönberg har tränat en del lag efter sin säsong i Motala 2007-2008. Men nu är han bara med och jobbar för Sandvikens AIK som förening. Han är med i styrelsen.

– Det är lite ansträngt och vi behöver bygga om. Nu försöker vi utveckla bandyn i föreningen. Vi har skurit ned på utgifter och kommit ned på jorden. Vi var 24 år i rad i minst semifinal, men det hade sitt pris, säger han.

Inte sedan 1990-talet har det varit 50/50 inför en match mellan Saik och IFK Motala, men det var det inför nattens match i World cup.

Ola Grönberg följer IFK Motala på håll och gillar utvecklingen under Mattias Sjöholm.

– Man ser att de under lång tid har jobbat med sitt spel. Det finns en trygghet i spelet och spelet bygger på fart och att sätta bollen på rättvända spelare. Det är enkla saker som gör det, och man ser att laget inte är färdigt, finns mer att utveckla, säger Ola Grönberg.

Förre tränaren tycker att ungdomar har tagit ansvar i IFK och han tycker att det är extra synd att inte Viktor Spångberg är med nu. Han hoppas att bröderna kommer tillbaka.

Grönberg berömmer också Jussi Aaltonen.

– En duktig målvakt som gör försvaret tryggt och säkert, säger Saikaren.

Ola Grönberg jobbar som Saik-funktionär under World cup och hade på fredagen sett sitt Saik vinna mot Frillesås och förlora mot Neftyannik under veckan.