Det har varit några dagars eufori efter att klubben spelade hem sitt femte SM-guld på herrsidan. Efter fredagens slutsignal har det gått i ett – med banketten i lördags som kulminering på festligheterna.

Nu har det börjat lägga sig.

– För vissa fortsätter det men jag försöker vila mig nu, säger Adnan Chuk med ett skratt.

Hur ser du på guldet nu med lite perspektiv?

– Det har varit fantastiskt roligt. Framför allt hur mycket uppmärksamhet man fått från hela Norrköping och även basket-Sverige. Då märker man hur stort det är.

LÄS MER: Så var guldfirandet på hemmaplan.

Snart börjar dock vardagen igen efter guldyran. Då ska alla beslut inför framtiden tas. Vilka spelare stannar? Vilka lämnar? Vem ska coacha och vem ska bli ny klubbdirektör?

Adnan Chuk är definitivt en het kandidat att stanna på posten om klubben vill.

Frågan är vad han själv vill?

– Jag väntar egentligen för att se vad Dolphins gör. Jag vill se vilken klubbdirektör som väljs, som jag förstått det ska det beslutet tas väldigt snart. Det är klart det spelar roll för mig också. Det är min närmaste chef och det är en ny resa som ska påbörjas. Jag vill att våra visioner kan synkas. Men det är inte bara det som avgör, säger Adnan Chuk.

En annan sak som kan påverka beslutet är hur klubben ser på internationellt spel. Chuk har sin åsikt klar.

– Vi har rätt att spela i Europa nu och kvala till Champions League. Jag tror absolut att det är det rätta steget att ta nu. Men jag vet inte hur klubben tänker.

LÄS MER:Jonte Karlssons "utspel" mot guldcoachen.

Parallellt med det finns tankarna på en karriär utomlands. Det finns intresse även därifrån. Klubbar som vill ha besked under den här veckan.

Där måste Adnan Chuk ta ett beslut.

– Vi får se. Vi ska på sponsorkryssning med Dolphins den här veckan. Det kanske klarnar en del efter det, säger Dolphins senaste guldcoach om framtiden.