– Stort att bli årets ledare för hela Motala. Jag är hedrad. Men jag är ju inte ensam, vi är många som hjälps åt, sade Daniel Ellermann efter att ha mottagit diplom och blommor för utmärkelsen.

Ellermann säger att han i grunden är en föreningsledare där mottot är att alla ska vara med. Oavsett nivå.

– Jag gillar att samla stora grupper, säger han.

Artikelbild

| UTSTÄLLNING. Sune Carlsson ocvh Oliver Höög i OK Motala pratade för orienteringen på Föreningsmässan.

Som förbundskapten för parapingislandslaget, han är inne på sitt nionde år på posten, har det dock blivit mycket elit också där Ellermann genom Team Motala gjort Motala till en huvudstad i Sverige för sporten.

Västers BTK fick ytterligare ett pris på Föreningsmässan, priset till årets lag som gick till Linus Karlsson och Emil Andersson för silvret i Paralympics i Rio de Janeiro.

– Ett självklart val. Svårt för nåt annat lag att konkurrera. Det var inte bara i Rio de var bra utan på många andra internationella tävlingar också.

Vad är storheten med Andersson/Karlsson som lag?

– De ger hundra procent i alla lägen, de har ett fint kroppsspråk mot varandra och de är bra kompisar på sidan om, vilket märks, säger Daniel Ellermann.

Som årets förening på idrottssidan prisades Nyckelryttarna och som årets eldsjäl prisades Motala baskets Kari Hyvönen.

Det var många av Motalas idrottsföreningar som visade upp sig på mässan, bland annat Maifs gemensamma idrottsallians med sju klubbar.

– Det är en fördel att vara flera tillsammans, vi kan ha utbildningar och föreläsningar och gemensamma träningsupplägg, sade friidrottens Peter Håkansson och skridskons Mats Åkesson och berättade att längdhopparen Mattias Sunneborn kommer för att hålla en kurs i höst.

Läs mer om Föreningsmässan på allmänsidorna i dagens tidning.