Han gick för en åttonde raka, Iversen. En bedrift som ingen dansk någonsin mäktat med tidigare. Och det var inte långt borta då Iversen nådde finalheatet där han ställdes mot Kenneth Bjerre, Rasmus Jensen och Bjarne Pedersen.

Väl där blev Niels-Kristian Iversen tvåa, efter Kenneth Bjerre som fullbordade en kanontävling i Holsted med sin sjätte raka heatseger.

Snacka om värdig mästare, Bjerre.

Bronspengen gick till Rasmus Jensen som blev finalens stora positiva överraskning. Precis utanför pallen hamnade rutinerade Bjarne Pedersen (ja, ni vet han som lurades in i tejpen av Daniel Davidsson i den klassiska SM-finalen mellan Piraterna och Indianerna för ett antal år sedan).

Piraternas succévärvning, Mikkel Michelsen, sågs som en het medaljkandidat i den danska finalen på förhand. Han fick dock inte till det hundraprocentigt. Åtta poäng på de fem heaten i grundtävlingen gav en niondeplats.

Niels-Kristian Iversen har med sina sju guld i danska mästerskapet näst flest titlar genom tiderna tillsammans med Nicki Pedersen (som blev femma i år för övrigt).

Toppar gör legendaren Ole Olsen som fick kliva upp högst upp på pallen hela tolv gånger. Olsen tog också sju raka triumfer mellan 1967 och 1973.