Frida Elofsson i fint sällskap

Motalatjejen Frida Elofsson, som efter spel i Zeros och Boren nu lämnat stan för att satsa hårt i Linköpings FC:s F19-lag, är i fint sällskap där hon jubileumsåret 2017 tagit plats på listan av årets juniorer i Östergötland. På tjejsidan har tidigare spelare som Jonna Andersson från Mjölby och Stina Blackstenius från Vadstena fått utmärkelsen. De är nu båda proffs utomlands och spelar i A-landslaget.

Elofsson, som själv spelar i flicklandslaget och gjort bra ifrån sig på läger, är också i sällskap med bland andra Motalatjejer som Karin Björklin och Maria Johansson, båda Boren, på årets junior-listan, plus Anna Elf, Boren, och Susanne Axbom, Österstad.

Jonas Tell flyttar hem till Motala

Motalakillen Jonas Tell har sålt sin lägenhet i Göteborg och kommer att flytta hem till Motala i början av nästa år. Han har fått jobb hos Joakim Schelin som resande i projektet Cardclipper. Bandyspelaren har spelat ishockey i höst i division 4-laget Duells, men nu är det osäkert om det blir någon idrott hemma i Motala, med tanke på jobbets karaktär. Tell var före jul hemma i Motala och tog en fika med Marcus Wisell, tidigare målvakt i rosa laget.

Broloppsgeneral ligger i hårdträning

En ensam kämpe körde hårt i Maifs gym två dagar före julafton, friidrottens eldsjäl Peter Håkansson. Broloppsgeneralen föregår med gott exempel och håller sig i bra form. Han såg riktigt trött ut när Maifs fotbollsspelare, och lagledare Kenny Ljungkvist, flanerade förbi för att förbereda kvällens träning.

Linnéa Brodén trivs i Stockholm

Lite ringrostig tog Linnéa Brodén en fika på Ströget strax före jul. Osäker på spel i Kristberg cup med Boren C. Men annars kör Brodén hårt med sin fotboll, och spelar på i Enskedes division 1-lag i Stockholm. "Jag trivs i Stockholm", säger hon.

Brodén och Persson gästade IFK

Kring jul är det ofta så att bandyspelare gästtränar med ett annat lag när det är hemma för julfirande. Lukas Persson i Kungälv och David Brodén i Hammarby tränade med IFK Motala före jul. IFK hade ingen på annat håll. "Det ska vara Rasmus Kettunen i Helsingfors i så fall, och kanske William Lövstedt i Västerås", funderar IFK-klubbchefen Pär Beckne.

Straffläggning på lördag

I pausen i elitseriebandymatchen mellan IFK Motala och Kalix på XL bygg arena på lördag blir det straffläggningstävling. På startlinjen: Frank Nordlund, Östen Eriksson och Niklas Eltin.