Nu lyckades Piraterna vinna semifinalen mot Vargarna med två poäng och gå vidare och även vinna finalen. Men i de båda semifinalerna körde Henrik Bergström in 15+3 poäng för Vargarna och hans åkning imponerade på Piraternas lagledarduo Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson.

Till den grad att de nu har kontrakterat honom för Piraternas elitserielag till 2019. Därmed lämnar Bergström Västervik där han i år var inskriven i truppen utan att få köra någon elitseriematch.

– Jag har ju kört i Västervik sedan jag åkte 80-kubik så det är dags att testa något nytt. Sen blev jag lite besviken när jag inte fick chansen där och det har också spelat in, säger Bergström.

Han ler när Bengtsson konstaterar att han höll på att ställa till det för Piraterna i semifinalen och säger sen.

– Jag har inte åkt här så många gånger men de gånger jag har gjort det så har det gått bra och jag har trivts väldigt bra här.

Bergström går in med ett snitt på 0,5 och Piratledningen är tydliga med att de först och främst ser honom som en back-up till Daniel Davidsson. Så någon given startplats i laget har de inte lovat honom.

Istället har de tänkt att han ska vara med och se och lära. Att han kommer få chansen i elitserien är de övertygade om.

– Med det lag vi har byggt så blir riders inget bra alternativ. Så då måste vi ha en hungrig kille som är redo att hoppa in och den dagen kommer, säger Bengtsson.

Hur ser du på de förutsättningarna?

– Jag ser det som något positivt. Det är en proffsig klubb och att de satsar på mig ger ny motivation. Det är därför jag gör den här satsningen som jag gör nu. Nu har jag anställt en mekaniker på heltid så att jag kan köra fler tävlingar. Jag tror inte att man kan köpa sig till framgång. Du måste träna dig till den, säger Bergström.