Därför få samma sju förare som i förra veckan slog Masarna med klara 50–40 chansen när det är dags att åka till Gislaved för möte med Lejonen.

– Vi umgicks ett tag med en tanke på att ta tillbaka Daniel Kazmarek i den här matchen, tack vare att det är en väldigt lång och snabb bana som polackerna är duktiga på, säger Fredrik Staaf. Man vi landade ändå i att behålla samma sju.

Han fortsätter:

– Det är en väldigt go stämning i gruppen just nu där alla är delaktiga, alla har åsikter, alla delar med sig av tips, ingen är nöjd utan vill hela tiden ta fler poäng. Det är en känsla som kan betyda mycket när det kommer till jämna matcher och därför vill vi inte spräcka laget utan en riktigt bra anledning.

Enda förändringen är att Daniel Davidsson tack vare sitt snitt klättrar upp till ordinarie väst nummer 2 och Kai Huckenbeck hamnar på reservplats.

– De två har exakt samma snitt och då valde vi att placera Kai på reserv. Då har vi möjlighet att använda honom fler heat, även om vi skulle leda matchen.

Piraternas lag: 1 Mikklel Michelsen, 2 Daniel Davidsson, 3 Linus Sundström, 4 Pawel Przedpelski, 5 Niels-Kristian Iversen, 6 Kai Hockenbeck, 7 Jonas Davidsson. Lejonen: 1 Maksym Drabik, 2 Jaroslaw Hampel, 3 Krzysztof Kasprzak, 4 Mathias Thörnblom, 5 Kacper Woryna, 6 Rohan Tungate, 7 Tomas H Jonasson.