När vi mitt i sommaren går in i den svala ishallen är det full fart. Barn som tränar på sin skridskoåkning och klubbteknik, men framför allt har roligt. Utanför hockeyhallen kör några fysträning och en del gör andra aktiviteter.

Så ser det ut hela den här veckan på Maif:s sommarhockey. Sammanlagt är det runt 80 barn i olika åldrar som deltar. De är indelade i tre åldersgrupper.

Just när vi är på besök tränar de allra yngsta ute på isen.

Artikelbild

| Max är ett av de små barnen som är med på sommarhockeyn. Här har han precis tagit vattenpaus och är påväg ut på isen igen.

– Det är jättekul att så många små barn är med. Positivt är också att bland de yngsta har vi lyckats få hit många tjejer. Vi jobbar mycket på att bli bättre tjejverksamheten och vi försöker satsa på den. Vi har ju ändå haft ett damlag i tio år, berättar Maif-ordföranden Stefan Svärd, som är nöjd med hur sommarhockeyn gått hittills.

– Det går jättebra. Ungdomarna är glada och nöjda. Trötta och hungriga, de tränar ju ändå två, tre pass om dagen, men ändå nöjda.

Ännu nöjdare lär barnen ha blivit när två gamla Maif-spelare, som nu spelar på högre nivå, dök upp på tisdagen. Arvid Costmar, som spelar i LHC:s juniorlag och A-lagets nyförvärv Henrik Törnqvist, som spelade i Timrå förra säsongen.

De båda kommer från Motala och har spelat i Maif under sina ungdomsår, innan de testat vingarna högre upp. Nu var de på sommarhockeyn för att prata med barnen som deltog och skriva lite autografer.

Artikelbild

– Det är kul att vara här. Jag tvekade inte när jag fick frågan att komma. Här finns mina rötter och förhoppningsvis kan jag med att vara här visa för barnen att man kan lyckas, berättar Henrik Törnqvist.

Han fortsätter:

Artikelbild

– Jag kanske kan inspirera barnen lite genom att prata med dem. Påverka deras hockey positivt. Det är kul också att snacka med ungar som tycker att hockey är något av det bästa som finns.