Historisk premiär för Västers BTK

Aldrig förr har det spelats superettabordtennis i Motala. Men nu är det dags och Västers BTK kliver in till hemmapremiären som serieledare.

Emil Andersson och Mathias Johansson ser fram emot Västers BTK:s hemmapremiär i superetttan.

Emil Andersson och Mathias Johansson ser fram emot Västers BTK:s hemmapremiär i superetttan.

Foto: Johnny Gustavsson

Bordtennis2019-11-16 08:00

Det skrivs ett nytt kapitel när Västers BTK tar emot Lyckeby i hemmapremiären i superettan på lördagseftermiddagen. För aldrig förr hade det spelats bordtennis på den nivå i Motala. 
– Det blir spännande. Det är ju dessutom ettan och tvåan i serien som möts. Så det kan nog bli en bra och spännande match, säger Västers BTK.s lagledare Daniel Ellerman.
Nykomlingen Västers BTK har inlett säsongen med att besegra Mörlndal, 6-2, och Halmstad med 6-1 och toppar därmed tabellen.
Men Ellerman vill inte sticka ut hakan och säga att de siktar på att stanna kvar där. 
– Vi tar en match i taget och som nykomling så har vi som mål att hålla oss kvar i första hand, säger han. 

Det var meningen att Västers skulle ha spelat två matcher i hemmapremiären. Men då nykomlingen Kvarnby dragit sig ur serien efter två omgångar så får hemmapubliken nöja sig med matchen mot Lyckeby. 
Vilka som ska få äran att försvara Västers färger i den matchen hae inte Ellerman bestämt sig för på fredagseftermiddagen. 
Klart är dock att han inte har tillgång till klubbens Kinaproffs Zhu Haixiao som inte fick klart med uppehållstillstånd i tid för att kunna spela. 
– Han är definitivt med till nästa omgång. Nu har vi två spelare som är rätt givna. Marc Duran, vår spanjor, och Anders Sjöstedt kommer garanterat spela. Sen får formen avgöra vilka mer som spelar, säger Ellerman. 
De han väljer mellan är, Emil Andersson, Andreas Johansson, Daniel Gustafsson och Mathias Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!