För två år sedan prisades Motala ryttarsällskaps Isa Olsson som Årets ungdomsledare i Östergötland. Sedan dess så har Isa lämnat över uppdraget till Linnea Nilsson som för traditionen vidare. För när Östergötlands ridsportsförbund skulle utse årets vinnare. Ja, då föll valet på Linnea.

– Jag blev lite chockad men jätteglad när jag fick reda på det. Det är ju en bekräftelse på att man gör något bra när man är här, säger Linnea när vi träffas i ridhuset som så här i adventstider pyntats av ridskoleeleverna.

Och här har Linnea spenderat en stor del av sin fritid så länge hon kan minnas.

Artikelbild

| Prisad. Motala ryttarförenings Linnea Nilsson är Årets ungdomsledare i Östergötland.

– Jag började med att rida knatten och sen fortsatte jag bara. Jag tror att det var att alla kompisar stannade kvar och fortsatte i ungdomssektionen som gjorde det. Då blev man kvar. Det var ju alla kompisar som gjorde att man ville vara här och hänga med dem och hästarna, säger Linnea som inte bara vill hänga med hästarna och kompisarna. Som ordförande för ungdomssektionen vill hon också se till att alla trivs lika bra i stallet som hon gör.

– Skapa trivsel är den största delen. Se till att alla känner sig välkomna och vill vara här. Och vi har jättemånga tjejer som älskar att vara här och hänga med varandra på fritiden. Så det är jättekul, säger 18-åringen som berättar att de just nu är mitt uppe i förberedelserna inför Morf:s Luciashow.

En av de aktiviteter som föreningar har för att skapa trivsel i stallet.

– Vi har allt från övernattningar och rykttävlingar till julaftonsmys. Då samlas vi i stallet och äter julfrukost och myser. Man får gå upp väldigt tidigt men det är kul, säger Linnea som bevisligen gjort ett gott jobb med att få ridskolans medlemmar att trivas.

Artikelbild

| Föregångaren. För bara två år sedan var det Morfs Isa Olsson som fick ta emot utmärkelsen.

Själv menar hon dock ödmjukt att det inte krävs så mycket för att klara av hennes roll.

– Det är bara att vara här och finnas tillgänglig. Det krävs inga magiska trick, säger hon innan hon leende erkänner att hon själv oftast bara hinner med att rida en gång i veckan. Det mesta av den övriga tiden går till att fixa allt runtomkring och dela med sig av sina kunskaper till de unga ryttarna. .

Men det är inget som bekymrar henne. Det är snarare precis så hon vill ha det och också den egenskap som juryn fastnade för när de skulle utse Årets ungdomsledare.

– Det är roligare att komma hit när man kan hjälpa någon. Det tycker jag är jättekul, förklarar Linnea som kommer få ta emot utmärkelsen på Östergötlands ridsportgala den 27:e januari.