Det dröjde en bra stund innan spelarna i IFK Motala kunde dra igån hurrandet i omklädningsrummet efter att ha besegrat Vetlanda i Hydro arena. För kapten Erik Ivarsson, som drar igång hurrandet, fastnade bland hemmasupportrarna.

Ivarsson kom, som ni säkert vet, till IFK från just Vetlanda. Men att han nu varit med och besegrat sitt gamla lag var inget som minskat hans popularitet. Så Ivarson fick åka fram och tillbaka och firas av både Forza Blåvitts tillresta klack och hemmafansen.

– Det är riktigt gott att vinna, skrattade Ivarsson efter han på sitt alldeles egna sätt klarat av hurrande och segersång.

Artikelbild

| Olle Nordlund höjer näven efter att ha slagit in sitt andra hörnmål i matchen mot Vetlanda. Totalt gjorde IFK mål på fyra hörnor och vann med 5–4.

Han fortsatte:

– Jag tycker vi gör en bra match totalt sett. Vi har lite svårt att hitta rätt i positionerna i början och kommer inte rätt i tajmingen. Men efter vår timeout i första så tycker jag vi får ordning på det.

I första halvlek hade Vetlanda ett visst övertag. Men på resultattavlan var det helt jämnt när lagen klev in för pausvila. Det gav hopp menade Ivarsson.

– Det var en positiv känsla redan i paus. 2–2 härnere i paus innebär ju att det finns möjligheter att göra något riktigt bra.

Artikelbild

| Viktor Spångberg på väg genom Vetlandaförsvaret. Det var efter en sån räd som Vitaliy Klyushanov fick läget som gav segermålet.

Och Ivarsson slog till direkt i den andra halvleken. Men då precis som när Viktor Spångberg 20 minuter senare gav IFK ledningen en fjärde gång så kvitterade Vetlanda. Men att IFK tappade ledningen fyra gånger i matchen menade Ivarsson inte hade tagit så mycket energi.

– Jag tycker ändå inte det. Det är tvärtom faktiskt. Det är vi som tar ledningen hela tiden och de som får jaga. Så idag är vi riktigt bra. Det är många som kliver fram och visar att de är riktigt bra på att spela bandy, säger Ivarsson.

Artikelbild

På publikplats fanns detde som hävdade att de aldrig sett en liknande match. För det var de fasta situationerna drabbning.

Vetlanda gjorde av sina mål på frislag. IFK:s fyra första mål kom efter hörnor. Där Olle Nordlund klippte in de två första med slagskott som fått vilken hockeyspelare som helst att bli imponerad.

Artikelbild

Men någon extraträning på hörnor berättade Ivarsson att IFK inte ägnat sig åt under uppehållet.

– Vi tränade lite på det i går. Annars har vi ägnat uppehållet åt att köra på lite ordentligt. Men visst blev lite Brobergskänslor över det. Då gjorde vi ju fyra raka hörnmål i första halvlek.

Artikelbild

Jussi Aaltonen som bland annat räddade en straff bara skrattade när han fick frågan om det inte var en nervpärs att spela en sån här match. Sen svarade han:

– Det är så här det ska vara i elitserien.