– Det gick hyfsat. Bommade lite och Oskar kom ifatt vid femte kontrollen, kommenterade Jonas direkt efter mål.

– Sedan bommade vi ihop, fyllde Oskar i med.

– Vi hetsar varandra, men vi litar inte heller på varandra, så vi delade på oss ganska snart, fortsatte en småskrattande Jonas.

Tävlingen Urban Hjärne/kampen gick vid Kolmetorp. Tävlingsledaren Jerry Martinsson berättar att till stora delar springer de cirka 500 deltagarna i terräng i vilken det inte tävlats i på cirka 25 år.

– Ingen jättebra terräng men finare än jag trodde, tycker Oskar som blev trea i högsta herrklassen och som såg till att den symboliska pallen inte blev totalt Roxendominerad.

Sören Påledal Nilsson vann före klubbkamraten Erik Sandh. Det märkliga hände att i damklassen fick deras respektive samma placeringar, Anna Stina Påledal toppade närmast följd av Jenny Sandh.

Jonas Axén blev åtta i herrklassen. Han sprang sista på Tiomila i fjol, men i år lutar det mer åt långa natten. Den nyckelsträckan är så att säga vakant efter Victor Bergstrands övergång till Lok förra sommaren. Oskar Höglund startade i Göteborg förra våren och mycket talar för att han står kvar på den sträckan i Nynäshamn om två veckor.

– Första eller andra blir det skulle jag tro. Jag vill ha en sträcka där det går ganska fort för jag har svårt att hålla fart själv. Laget får nog ut mest av min kapacitet i början på loppet.

Markerna norr om Motala var inte kliniskt rena från snö, men de små fläckar som fanns störde inte löparna på minsta sätt.