Ett Linköping City på jakt efter sin tredje raka seger mötte under en regnig och kylig sommarkväll inledningsvis på patrull från Örebrolaget Karlslund. Ett hårt kämpande och väl organiserat bortaförsvar gjorde det mycket svårt för Linköping City att nå fram till några heta målchanser under första halvlek.

– Vi är alldeles för långsamma i första halvlek, tappade onödigt mycket boll centralt och fastnar i Karlslunds låga försvar, beskriver Linköping Citys tränare Melke Alan den tillknäppta första halvleken.

I inledningen av andra halvlek fick Karlslund betalt för sitt defensiva slit och man kunde ta ledningen i den 50:e minuten genom Sebastian LoyalaNydén. Därefter visade dock City upp lite av det spel som tagit dem till toppen av division 1 och med en spelmässig förbättring kom även kvitteringen när EsatJashari tog vara på en läcker inläggsvariant.

– Det var en bra nedtagning av Mike och han hör mig, jag får den perfekt på bröstet och då är det bara att dunka in den, säger Jashari.

Trots att City pressade på efter sitt mål kom man aldrig till ledning, trots ett par heta målchanser i slutet av matchen.

– Det viktigaste är dock att man vinner matcher och idag gjorde vi inte det tyvärr, fortsätter Jashari som trots sin målform var besviken med att bara komma från Linköping Arena med en poäng. Han fortsätter.

– Coach har vart inne på lite nyförvärv, vår trupp är lite tunn men det ser ändå ljust ut inför fortsättningen, förklarar Jashari och påpekar att lagets målsättning står kvar, att som nykomling sluta så högt upp som möjligt.