När Torpa gårds Bengt Samuelsson i fjol för första gången ställde upp i Svenska rallyt för klassiska rallybilar så tog äventyret slut redan efter den första sträckan.

För då gav motorn i deras Volva 142:a från 1969 upp.

Men när de i år var tillbaka så fick de revansch. För den här gången kom de inte bara i mål. De slutade även tvåa i sin klass.

– Det var en fin resa. Vi är väldigt nöjda. Allt fungerade. Bilen fungerade och vi fungerade. Så nu får man njuta av det ett tag så får man se framöver vad som händer, säger Bengt Samuelsson.

Han berättar att de inledande långa sträckorna inne i Norge var väldigt fina. Men att det milda vädret sedan gjorde vägarna uppkörda. Till den grad att arrangörerna strök några av sträckorna för deltagarna i det klassiska rallyt.

– De strök Torsby-sprinten för oss och det gjorde väl inte så mycket. Men att de strök sträckan som Colin´s crest är (ett krön där bilarna flyger uppemot 40-45 meter,vår anm) på var lite synd. Det är ju så mycket folk där så den är ju lite speciell att få åka. Det är ju alltid kul när det är mycket folk som tittar på, säger Samuelsson.