IFK föll snöpligt i elitseriepremiären.

IFK Motala såg ut att få med sig en poäng i elitseriepremiären mot Vetlanda. Då klippte Emil Federov till och snuvade dem på poängen.

Fredrik Lönn och IFK hade svårt att komma fram i den första halvleken. Efter paus blev det ett helt annat spel.

Bandy2019-11-06 21:18

Två gånger om ledde IFK Motala premiären borta mot Vetlanda. Men när det var slut så hade Vetlanda snuvat dem på segern och vunnit med 3-2. Segermålet inprickat av Emil Federov i den 90:e minuten.
Vilket inte kändes helt logiskt sett till hur matchen utvecklade sig.
Det hade känts mer rimligt om Vetlanda haft ledningen i paus. För i den första halvleken så var det hemmalaget som ägde det mesta av spelet och gång på gång utmanade IFK-försvaret.
– Hade de haft 2-0 i paus så hade vi inte kunnat säga någonting om det. Då är det de som skapar de hetaste chanserna, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.
I paus hade han betecknat det hela som en typiskt premiärmatch. Den andra halvleken blev allting annat än just det.
 För då öppnades spelet upp fullständigt.
Orsaken? En straff i nät. Framtvingad av IFK:s Philip Florén och därefter klockrent inslagen av IFK Motalas elitseriedebutant Viktor Hulthammar bara fem minuter efter pausvilan.
Det målet såg ut att lösa upp premiärnerverna hos IFK som efter det fick betydligt bättre fart på spelet framåt.
Men istället för 2-0 till IFK kom en flipp fram till Vetlandas Pontus Vilén som satte 1-1 i den 73:e minuten.
Det satte dock inte stopp för IFK:s anfallslusta. Viktor Hulthammar, rejält pigg i sin elitseriedebut satte fart på kanten.
Provade Vetlandamålvakten David Borvall med ett projektil som han inte kunde hålla. Returen studsade ut till Albin Rohlén som på halvvolley smällde in 2-1 till IFK bara minuten efter Vetlandas kvittering.
– Känslan när vi gjort 2-1 var att de började tappa tålamodet och var lite stressade. Så då kändes det som om vi hade bra kontroll. Men sen går vi ner lite i tempo och då kommer misstagen, säger Sjöholm med ett bistert leende.
Det första misstaget kom med tio minuter kvar. Ett misslyckat uppspel rakt in i planen snappades upp av Niklas Gälman som klippet till kvitteringen bakom en chanslös Jussi Aaltonen i IFK-målet.
Och i den allra sista sekunden av ordinarie matchtid så snuvade alltså Vetlandas Emil Federov IFK på premiärpoäng.
Detta efter att Aaltonen räddat två gånger om. Men när Federov fick chansen en tredje gång så var det en gång för mycket.
–  När Jussi räddar gång på gång så måste vi få bort bollen. Men vi har att jobba på. Stundtals spelar vi bra och stundtals spelar vi mindre bra. Men vi får en ny chans på lördag, säger Sjöholm.

Viktor Hulthammar blev målskytt direkt i sin elitseriedebut och  låg dessutom bakom IFK:s andra mål i matchen.
Viktor Hulthammar blev målskytt direkt i sin elitseriedebut och låg dessutom bakom IFK:s andra mål i matchen.