IFK gav Åby/Tjureda historisk poäng

En historisk dag för Åby/Tjureda som tog sin allra första elitseriepoäng. En otroligt tung dag för IFK Motala som tappade segern i allra sista sekunden och fick nöja sig med 4–4 mot elitserienykomlingen.

Filip Bringe har just slagit in sitt tredje mål och kvitterat till 4-4 i matchens allra sista sekund. Därmed tog Åby/Tjureda sin allra första elitseriepoäng.

Filip Bringe har just slagit in sitt tredje mål och kvitterat till 4-4 i matchens allra sista sekund. Därmed tog Åby/Tjureda sin allra första elitseriepoäng.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-13 22:15

Jublet efter slutsignalen fick nästan taket på nybyggda Eriksson Arena att lyfta. Åby/Tjuredas första elitseriepoäng var bärgad och det efter att laget under med 2–4 i den 89:e minuten. 
I IFK Motalas omklädningsrum efteråt var stämningen desto mer dyster. Lagkaptenen Erik Litzén stirrade ner i golvet och kunde definitivt inte glädjas över moderklubbens historiska elitseriepoäng. 
– Det känns inget bra alls. Det svider något oerhört. Men det är elitserien det är krig varje match, säger Litzén.

De flesta av de 1050 åskådarna som kommit, för vara med när Åby/Tjuredas rekordsnabba hallbygge skulle invigas, trodde nog att de skulle få bevittna föreningens sjätte raka förlust. För innan reduceringen till 3-4 så var det absolut ingenting som talade för att hemmalaget skulle komma tillbaka en gång till. 
För när Philip Florén från nästan ingen vinkel alls satte 4–2 i den 79:e minuten så såg Åby/Tjureda ut som ett slaget lag. 
Fram till den 89:e minuten såg IFK ut att ha full kontroll. 
Sen  tappade de allt och i matchens sista sekund kunde Åby/Tjuredas lagkapten Filip Bringe klippa in 4–4 och säkra klubbens historiska poäng.
– De får ju vittring när de gör 4–3 och satsar allt på ett kort. Sen får de in en hörna. Två mål i bandy går fort, säger Litzén bistert. 

IFK-tränaren Mattias Sjöholm var inte bara besviken efteråt. Han var rent ut sagt förbannad. 
–  Det är fruktansvärt. Vi ger bort poäng varenda gång vi är i Småland. Sätter som vi genomför de två sista minuterna på, jag vet inte vad vi sysslar med. Jag vet inte om vi tänker att det ska lösa sig ändå eller att någon annan ska göra det åt oss, dundrade han. 
Avbröt sig några sekunder för att samla kraft för att sedan fortsätta:
– De skapar ju ingenting förrän de börjar lyfta in lite bollar framför mål. Varför ska vi sätta oss i en sån sits för? Hur kan vi tillåta att de får slå en flipp i sista minuten som en blir sopren på? Det är för jäkla dåligt. Men som man bäddar får man ligga. Vi har ju lägen att stänga den här matchen flera gånger om. Men då måste man sätta dem också, säger Sjöholm. 

IFK Motala öter härnäst Edsbyn hemma på K-Bygg arena på lördag.
Övirga målskyttar: Åby/Tjureda: Andreas Lysell.  IFK Motala: Viktor Hulthammar, Jonas Enander, Albin Bjerkegren. 
 

ÅBY/Tjureda-IFK Motala
ÅBY/Tjureda-IFK Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!