IFK jobbar med eget hallförslag

Motala kommuns ledning är avvisande mot ett bandyhallsbygge på isstadion just nu. Men IFK ger sig inte och filar på eget förslag.

Kommunalrådet Kåre Friberg (M) avvisar byggplaner på isstadion just nu och vill ge fokus till den nya visionen om ett idrottscenter i Varamon vid Lalandia.

Kommunalrådet Kåre Friberg (M) avvisar byggplaner på isstadion just nu och vill ge fokus till den nya visionen om ett idrottscenter i Varamon vid Lalandia.

Foto: Peter Calén

Bandy2019-09-12 20:55

– Vi håller på med en omarbetning och kommer snart att presentera en ny version av vårt förslag. Vi kommer att ta fram ett förslag som kommunen inte kan tacka nej till, säger IFK Motalas bandyordförande Bo Ribers.

IFK Motalas bandyklubb menar att man inte kan vänta fem-sex år till som en utredning och eventuellt bygge i Varamon skulle dröja till. Det måste i så fall till en tillfällig tak-lösning i väntan på det.

–  Om fem-sex år finns det i så fall inget behov av en bandyhall ändå, befarar Bo Ribers.

Det finns en arbetsgrupp för bandyhall i Motala. Men kommunen är inte med just nu och det är bara IFK-ledare som driver idéerna. Planen är fortsatt en gummihall på befintlig bandyyta, enligt norsk modell.

–  Det vi jobbar med nu är att få ned investeringskostnaden så att det blir attraktivt för kommunen, säger Bo Ribers.

Kåre Friberg säger att han redan sett IFK:s första förslag, som enligt honom skulle kosta 27 miljoner kronor.

–  Min åsikt är att det blir svårt av olika anledningar att bygga på isstadion. Det är trångt, handlar om brandsäkerhet och andra saker. Därför vill vi fokusera på visionen om ett idrottscentrum i Varamon, säger Friberg.

En miljon kronor finns avsatt till att utreda visionen i majoritetens budget och Friberg hoppas se något konkret resultat innan årets slut om vad Varamon-visionen skulle kunna innehålla för anläggningar och hur det skulle kunna byggas i samklang med Lalandia och övriga närliggande verksamheter.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!