Sporten åkte på fredagen en sväng till Högbo någon mil norr om turneringens spelort där Motalagänget samlar kraft mellan matcherna. Vila, promenader, kortspel och återhämtning står på programmet. Lite turer in till stan för att se andra lags matcher har det varit också.

– Här kopplar vi av. Det är grymt bra, vilket servicegäng vi har, säger lagkaptenen Erik Litzén med adress lagets alla ledare som är ett tiotal till antalet. Ledare som kocken Mikael Friberg, massören Bertil Sundvall och sliparen Lars Forsberg. Med flera.

Det är inte länge sedan IFK Motala tycktes ha kört fast som ett andraligalag utan hall. Men efter några års fantastisk utveckling är nu IFK 2019 ett lag att räkna med mot alla de bästa lagen, både från Sverige och Ryssland.

Artikelbild

| På promenad på väg till match. Lagkaptenen Erik Litzén ser fram emot kommande matcher i World cup i Sandviken. "Vi har tränat hårt för det här", säger IFK Motalas mittfältare och hyllar lagets servicegäng.

Vad är det som har hänt?

– Vi har tränat hårt för det här och har byggt upp fysiken. Vi gör bra träningspass och har sett varje träning som en chans att utvecklas, säger Erik Litzén.

Klubbchefen Pär Beckne är med på resan. Han var med som kock när IFK spelade cupen i Ljusdal 1997 och är glad att vara tillbaka.

– Det är jätteroligt att vi är här och att vi har kvalificerat oss för det. Vi har visat att vi kan prestera. Laget är bra, vältränat och spelarna är förberedda, med bra ledare. Det är en bra mix där. Samtidigt gäller det att vara ödmjuka hela tiden, säger Beckne.

Artikelbild

| Lättsamt snack, slappande eller kortspel blir det mellan matcher för IFK Motalas bandylag. Här i allrummet på Högbo vandrarhem. IFK har mötts av stor respekt i sin comeback på den internationella arenan.

Att IFK på fredagskvällen var i ett 50/50-läge på förhand mot Sandviken var inget nytt för laget själv.

– Vi spelade ju oavgjort här uppe förra året, påpekar målvakten Jussi Aaltonen.

Artikelbild

| Linus Pettersson, Motalasonen, är kvar i Sandviken efter bantningen av trupp och ekonomi. 32-åringen har respekt för IFK Motala, ett lag med kämparglöd som är tunga att göra mål på.

– Vi har ett bra tag sett oss själva som potentiella vinnare i alla matcher, vilka vi än möter. Vi kommer närmare och närmare alla lag och kan vinna alla matcher vi spelar, menar tränaren Mattias Sjöholm som ser fortsatt stora utvecklingsmöjligheter.

– Vi blir individuellt skickligare och då kan man ta stora steg. Samtidigt tullar vi inte på något utan spelar också hela tiden för att göra varandra bättre, säger IFK-tränaren.

Mot Saik var det viktiga att följa matchplanen och göra det man kommit överens om.

– Vi får inte glömma bort vad det är som gör oss bra. Följer vi det vi ska göra kan vi slå alla lag, menar Mattias sjöholm.

IFK Motalas andra gruppspelsmatch mot Sandviken färdigspelades efter midnatt i natt. Se mvt.se och corren.se för rapporter och intervjuer och videos från Göransson arena. Sporten följer IFK Motala hela helgen i World cup.