IFK Motalas sjätte raka i nytt drama

IFK Motala fortsätter att plocka poäng i elitserien. På tisdagen kom sjätte raka matchen utan förlust, knapp seger mot Broberg-Söderhamn.

Albin Rohlén, Jonas Enander och Erik Litzén jublar efter Rohléns ledningsmål i slutet av första halvlek. Ett 2-1-mål där Rohlén påpassligt hittade rätt ur en tilltrasslad situation. IFK har sex raka matcher utan förlust.

Bandy2019-12-03 21:01

3-2 (2-1) blev det till slut där IFK Motala hade flytet att få målen i rätt lägen.

Vädret var som vanligt ett samtalsämne där duggregn i sidled sköljde över Motala timmen före matchstart. Regnet upphörde sedan till avslag och det var bara vind och lite frostig is som försvårade bandyspelet för de båda lagen.

Apropå vädret, och den medföljande hall-längtan som ofta blir, så kan berättas att de fyra allianspartierna i Motala kommun hade möte på måndagen om IFK:s önskade hallprojekt. Men det var så många andra ämnen på agendan, att partierna bara vidrörde hallfrågan kort och bestämde ett nytt datum då det bara ska handla om bandyhallen. Det blir den 17 december.

Kommunalrådet Kenneth Söderman, Liberalerna, kunde på tisdagen inte säga något om hur vinden blåser gällande alliansens synpunkt på hallfrågan. Vi får återkomma till det.

Sverigedemokraterna ska komma fram tilll vad man vill om hall nu på onsdagen, medan partierna i Solidariskt Motala redan nu vet att man vill bygga en hall. Det finns med i oppositionens budget.

Men åter till spelet på isen. IFK Motalas möte med Broberg är en klassiker med anor från det heta 1980-talet. Ett möte där det ofta varit jämna matcher. Nu är det också jämnt mellan lagen i tabellen där IFK inledde matchen med tio poäng och Broberg med nio.

Skytteligaledaren Martin Söderberg inledde med att tidigt göra 1-0 för gästerna. Utan assist i sjunde minuten. Det kvitterade dock Philip Florén, IFK Motalas specielle målskytt, med sitt 1-1 på friläge bara någon minut senare.

Matchen fortsatte jämnt där IFK hade någon bra chans i motvinden och där Broberg fick ett mål bortdömt för knuff.

Det var P21-VM-spelaren Albin Rohlén som snappade upp en boll ur en tilltrasslad situation precis före paus. 2-1 till IFK och ledning i paus.

– Första tio går det att spela hyfsat, sedan är det bara att lyfta. Men vi gör så gott vi kan. Vi kämpar, sade Rohlén i pausen.

I andra halvlek kvitterade Broberg snabbt. Men IFK återtog ledningen genom ett piruettmål, skott bakom ryggen av Viktor Hulthammar. Det blev också segermålet i en match där det kunde slutat hur som helst.

IFK Motala spelar vidare på torsdagen, borta mot Vänersborg inomhus. Som knapp favorit. IFK befäster sin plats bland topp sex.

Mål: 0-1 (7) Martin Söderberg, 1-1 (10) Philip Florén, 2-1 (45) Albin Rohlén, 2-2 (49) Erik Jonsson, 3-2 (70) Viktor Hulthammar.

Publik: 541.

Philip Florén höjer klubban efter att han gjort IFK:s första mål för kvällen. Motalalaget kvitterade snart efter Brobergs ledningsmål i början. Floréns tionde mål den här säsongen.
Karta: XL Bygg Arena