LÄS MER: "Det var lite för enkelt"

LÄS MER: Krönika: Inget svar är också ett svar

31 mars drog allsvenskan igång för IFK Norrköping och det innebar en 1–3-förlust på Olympia mot Helsingborg.

Artikelbild

Henrik Castegren spelade ihop med danskarna Kasper Larsen och Rasmus Lauritsen längst bak i ledet. Larsen har fått stort förtroende under de första omgångarna, medan Lauritsen har gjort en till 90-minutersmatch.

Det blev Castegren som fick ta den största smällen om man ser till utebliven speltid efteråt.

– Jag hade förväntat mig mer spel, och hade velat spela mer. Jag kämpar varje dag för att visa att jag ska spela. Men det ligger inte i mina händer, det är som det är, säger Castegren efter måndagsträningen.

Med stor distans, hur minns du premiären?

– Helsingborg var bra, vi var mindre bra som lag. Jag själv kom inte upp i nivå precis som många andra. Jag blev flyttad på och det får man ta alla dagar i veckan.

Henrik Castegren är inte ovan vid att träna hårt och vänta på sin chans. Efter fjolårets succéartade insatser i allsvenskan klev han dock in i det här allsvenska året med ett annat ingångsvärde.

– Vad har det gått? Fem-sex matcher. Jag ska inte måla fan på väggen redan. Jag gick in i den här säsongen och spelade nästan alla matcher på försäsongen. Nu tycker coachen att någon annan gör det bättre för tillfället. Då får jag stå åt sidan. Men jag är en helt annan spelare nu än för ett år sedan, då hade jag kämpat mig tillbaka från en långtidsskada, säger Henrik Castegren.

– Nu känner jag att jag ska spela i en toppklubb i allsvenskan. Annars hade jag inte varit här. Jag håller inte med om vad han (Jens Gustafsson) säger, men det är så det är. Det vore konstigt om jag var nöjd med att inte få spela.

Har du fått något besked om vad du måste förbättra för att få spela?

– Nej, utan det är en konkurrenssituation och det vet vi om. Det gäller att ta chansen när den kommer, det hoppas jag att den gör.

Under 2018 var Henrik Castegren utlånad till Degerfors i superettan och gjorde det bra. Det blev också en hel del matcher i U21-matcher. I U21 har han huserat friskt i år för att få matcher.

Men det är inget som ger honom gåshud direkt.

Sylvia-dörren är också stängd.

– Sylvia är avklarat för mig. Och U21-matcherna är inte speciellt givande längre. Fysiskt sett så kommer man upp i en viss påfrestning med matchspel, men det är inte så svårt att lista ut att lagen vi möter från superettan inte har så breda trupper. Vi är på en högre nivå än de vi möter, inget ont om motståndarna, säger Castegren.