Mattias Sjöholm, tränaren, ryckte på axlarna och sa:

– Men det är ändå bara 0–1 i matcher. Vad det står på tavlan spelar ingen roll.

Han såg ut som han verkligen menade vad han sa. Även om förlusten mot storfavoriterna Villa blev så stor som många hade befarat.

Artikelbild

– Vi är väl inte direkt nöjda med den här matchen om jag säger så. Men jag tycker att vi, när vi har häng efter att ha gjort 1–2, blev för överambitiösa och försökte ta bollen för dem när de höll på och plockade istället för att vänta på rätt läge och vara kvar i positionerna. Det som hände då är att vi tappade folk och då är Villa ruskigt bra på att utnyttja de numerära överlägena.

– Vi måste tillbaka till det vi är bra på, att ha tålamod i defensiven och spela efter att få brytpunkten på det ställe vi har bestämt. Nu försökte vi hitta en egen brytpunkt högre upp och då blev det galet. De här är för bra för att vi ska bjuda på nånting, det går inte.

Han tog en paus och fortsatte sen:

– Sen var vi kanske lite tagna av stundens allvar för jag kände inte igen oss själva på många sätt.

Artikelbild

Men vad känner man efter 2–13? Känner man att "oj, fasen vad bra de var"?

– Nä, så tycker jag inte. Den här matchen är bara att glömma nu. Det är ny match på fredag igen och då står det 0–0 när vi börjar.

Villa startade med två raka mål, men Elias Gillgren satte reduceringen till 1–2 efter att ha brutit en hörna från Villa och åkt över hela planen innan han helt fri gjorde mål.

Men Villa släckte den glädjen direkt via två snabba mål och sen var IFK aldrig nära att komma ikapp.

Erik Ivarsson, lagkaptenen, tog en macka för att fylla på energi. Sen sa han:

– Just nu känner man rätt mycket tomhet faktiskt. En svårbeskriven känsla, men vi blev rejält överkörda.

Värre än du trodde?

– Ja, vi åkte ju hit med känslan att det skulle bli en tajt match. Vi hade positiva bilder med oss från att vi spelade oavgjort mot dem på hemmaplan och det skulle vi spinna vidare på.

Varför blev det inte så?

– Jag tycker att vi överarbetade många situationer i första halvlek och tittade för mycket på bollen. Då hamnade vi ur position, jag kände det själv många gånger, och då smäller det direkt.

Hur går ni vidare nu?

– Alla tar väl en förlust olika, men jag själv deppar i kväll, sen möts vi igen för träning under torsdagen och från det så tittar vi fram emot nästa match och laddar för den. Då är det här historia.

– Vi kan inte lägga oss ner efter det här. Det var bara en match och vi vet att vi kan spela jämnt emot dem, det har vi gjort förut. Nu tar vi vara på den här härliga känslan att spela kvartsfinal och ska se till att göra en jäkla match inför vår hemmapublik.