IFK Motala bandy träffade på fredagen företrädare för Motala kommun för att presentera sin lösning för att så snabbt som möjligt kunna få en fungerade kylanläggning på plats.

– Vår sport utspelar sig på is så det vore ju bra om vi kunde komma ut på is så snart som möjligt, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

IFK:s förslag är att kommunen leasar en kylanläggning för kommande säsong och under fredagens möte räckte de över en offert för vad en sådan lösning skulle kosta.

– De har gett ett konkret förslag för den kommande säsongen. Medan kommunen har tagit fram en lösning som sträcker sig flera år framåt, säger Motala kommuns anläggningschef Thomas Martinssson som närvarade vid mötet.

Han fortsätter:

– Vi ska ju värdera det här förslaget mot det kommunen tagit fram. Vad är bäst i den här situationen för att klara av att få is till den här säsongen. Ett beslut i frågan måste vi ta i nästa vecka.

Skulle det dröja innan det blir is på Isstadion så har kommunen fått ett skriftligt förslag från Vadstena om en överenskommelse att IFK Motala bandy och Maif-hockey ska kunna träna i Vadstena fram tills kylanläggningen är lagad.

– Om vi väljer den vägen så kommer vi samarbeta med Vadstena. Det beror på vad som händer nästa vecka, säger Martinsson.

Nästa vecka ska kommunen också ha ett möte med räddningstjänsten om vilka åtgärder som måste göras innan det kan bli någon is på Isstadion.

– Vi har ett föreläggande från räddningstjänsten att den inte kan startas upp innan den är certifierad som säker.