LÄS MER: Live – följ med IFK på bortaresa

– Det ska bli kul. Man har längtat.

Frakturen i ena handleden vid en smäll inne i hockeyhallen gjorde att det blev drygt en och en halv månads ofrivillig vila och han har missat lagets två första seriematcher.

Men nu, på resan till Söderhamn för mötet med Broberg, finns han med i bussen, redo för spel.

– Jag hoppas att jag får vara med, men kan inte säga säkert. Vi har ju inte tagit ut nåt lag än.

– Men jag är redo om Sjöholm (Mattias, tränaren) säger till.

Och på vår fråga säger Sjöholm:

– Fredrik kommer spela. Sen får vi se hur vi matchar laget och hur mycket tid det blir. Men spela ska han.

Vad betyder det att han är tillbaka?

– Mycket. Han är en av de som varit med på den här nivån rätt så länge nu och vet vad det betyder att spela viktiga matcher. Det är en aspekt. Sen tillför han mycket speed, mycket energi och hårt jobb. En kreativ spelare som också jobbar hårt i defensiven.

Fredrik har stått vid sidan de två matcher IFK spelat så här långt. I Vänersborg var han på plats och gillade då nästan allt han såg.

– Vi gjorde en bra match, var absolut värda att vinna men föll på små marginaler som utvisningar och missade lägen.

Onsdagens match, bortamötet med Villa, har han dock inte sett.

– Nä, jag tränade då så jag följde bara lite via nätet, på livebevakningen. Av det jag hört gjorde killarna det bra efter att ha blivit hårt straffade i början.

Och nu då, vad ser du framför dig mot Broberg?

– Det kommer att bli en tuff match, de är ett hårt spelande lag men det gillar jag. Det är kul när det blir kamp och smäller lite.

Matchen spelas i Söderhamns nya hall, vilket Fredrik ser fram emot.

– Att spela under bästa förutsättningar är riktigt kul, det går inte att säga nåt annat. Det är det man vill göra. Sen har det varit helt okej här hemma de få pass vi fått, isen är efter omständigheterna riktigt bra. Men att spela i en hall är naturligtvis ett strå vassare.

Hur är stämningen i laget efter två förluster?

– Den är jättebra. Det känns som vi är tajtare än någonsin i laget, men självklart skulle det sitta gött med två poäng nu. Det skulle betyda mycket för självförtroendet och gör vi en bra match har vi absolut chansen.

Under torsdagen var det fortfarande oklart när den uppskjutna matchen mot Frillesås ska spelas. IFK vill spela söndag den 25:e, Frillesås har förordat måndag den 19:e.

– Det sista jag hört är att vi ska ställa in oss på match den 19:e och att beslut tas på fredagen, tre dagar innan, säger klubbchef Pär Beckne.