– Vi började ju med att möta Jenisej förra året så då kan vi väl börja med Villa nu.

IFK Motala-tränaren Mattias Sjöholm skrattar innan han konstaterar att säsongspremiärmotståndarna har lite andra förutsättningarna än vad IFK har.

– De ligger ju långt före oss, det vet vi om. De har varit på stor is i evigheter och vi har gjort tre pass. Men vi får åka dit och fila på våra saker. Sen spelar resultatet inte någon roll. Det viktiga är vi får komma ut på stor is och känna på det. Det är ett skönt avbrott för oss att komma ut på stor is som ett avbrott till rinkträningen, säger han inför fredagsmatchen.

Mötet med Villa blir den första av två träningsmatcher för IFK under veckoslutet. På söndag möter men Tellus i Västerås och med bara sex veckor till seriepremiär menar Sjöholm att all tid IFK kan få på stor is är viktig.

– Det är mycket man vill göra och mycket man vill hinna med men som man inte kan göra med våra förutsättningar. Det viktiga är att vi hittar våra gemensamma mål och ser om vi klarar av dem eller inte. Klarar vi dem inte så får vi fundera på om det är i andra banor vi ska tänka.

Eric Lisell har varit sjuk och kommer inte spela någon av helgens matcher.

Mot Villa blir uppställningen följande: Jussi Aaltonen – Kasperi Hirvonen, Niklas Ögren, Olle Nordlund, Ellias Gillgren, Viktor Spångberg – Erik Ivarsson, Fredrik Lönn – Vitaliy Klyushanov, Jonas Enander – Philip Florén. Avbytare: Oskar Nilsson, Albin Rohlén, Anton Spångberg och William Lövstedt.

Mot Tellus kommer IFK testa ett nytt spelsystem där de kommer spela med bara tre mittfältare och två forwards.

Uppställningen då blir följande: Hugo Lundqvist, Hirvonen-Ögren, Nordlund, Gillgren, Spångberg – Erik Ivarsson – Albin Rohlén, VitaliyKlyushanov – Jonas Enander, Philip Florén. Avbytare: Oskar Nilsson, William Lövstedt, Fredrik Lönn och Elias Lövstedt.