– Vi kan inte träna mer i mängd än vad vi gör nu, med tanke på att spelarna har skola och jobb. Men vi kan bli effektivare och få ut mer av varje träning, säger IFK:s huvudtränare Mattias Sjöholm.

Agne Bergvall är mest känd som sjukamparen i friidrott Carolina Klüfts tränare. Men han har sedan många år varit knuten till bandyförbundet och hans team hjälper nu ett flertal idrottslag med fysdelen. Bland annat Önnered handboll och Vetlandas bandylag.

Nu har även IFK Motalas lag bestämt sig för att ta del av Agne Bergvalls tjänster, av Bergvalls team som är baserat i Växjö.

Artikelbild

Ibland kommer IFK:s lag att åka till Växjö och ibland kommer Bergvalls gäng till Motala.

Det är inte helt spikat när starten blir på samarbetet, men det blir troligen redan helgen 5-7 april i Växjö.

– Helst ska vi inte ha kört i gång någon särskild träning när vi gör första testerna. Sedan blir det uppföljningar vår, sommar och även under säsongen, säger Mattias Sjöholm som planerar att ta in även ytterligare förbättringar i fystränarbiten.

Sin egen framtid vill han inte klargöra än, Sjöholm tycker det är bättre att klubbchefen Pär Beckne lägger tyngd på spelartruppen, men allt pekar på att han fortsätter.

Artikelbild

| Huvudtränaren Mattias Sjöholm har börjat bygga nästa steg i utvecklingen av IFK Motalas bandylag.

– Ja, vi vill ha kvar Mattias och han vill fortsätta, så vi jobbar efter att det blir så, säger Pär Beckne.

Planen är också att IFK Motala ska fortsätta jobba med gruppdynamikutvecklaren Per Gullbrand som förra sommaren gjorde sin entré i laget.

Apropå spelare: På tisdagen klockan 15 lovar IFK Motala att släppa en nyhet i spelartruppen. Bara att hålla ögonen öppna för alla bandyintresserade. Det handlar troligen om en förlängning i den befintliga truppen från i vinter.