Tre IFK:are var på isen när Finland ställdes mot Sverige i fyrnations-turnerigen i Rättvik på fredagen. Och inledningsvis så såg det ut som att det skulle sluta med svensk seger som så många gånger tidigare. För i paus ledde Sverige med 2–0.

– Vi hade lite problem i första halvlek. Då pressade de oss ganska duktigt och vi var lite passiva. Sen i andra så löser vi de situationerna på ett bättre sätt, säger Elias Gillgren som gjorde sin blott tredje match i Finlands A-landslag.

Och det skulle bli en match att minnas för honom.

För efter att Sverige tagit ledningen med 4–1 med dryga halvtimmen kvar så tog Finland över samtidigt som Sverige såg ut att redan börja tänka på matchen mot Ryssland på lördag.

Det utnyttjade Finland som kom ifatt och på tillägstid kunde Jimi Heionen smälla in segermålet.

– Det var riktigt kul. Jätteskönt även om det här bara är en träningsturnering. Det är ju i VM man ska vara bra. Men det är ju ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Gillgren som till skillnad mot IFK nu fick spela högerback.

Där fick han tillsammans med Kasperi Hirvonen, som för övrigt noterades för en målgivande passning, jobba hårt för att få stopp på de svenska anfallen.

– Det var tuffa 90 minuter. Det är ju bästa spelarna i elitserien som spelar i Sverige. Så det var skönt att reda ut det. De kom ganska mycket på vår kant men vi försökte att inte göra bort oss och det lyckades vi bra med, säger Gillgren.

För Gillgren och Finland väntar nu Norge på lördagen innan de avslutar med match mot Ryssland på söndag.