25 sekunder för att dubbla målskörden

Två mål hade Jesper Bååth gjort på elva omgångar. Mot Kalrmarsund slog han till och dubblade den målskörden. Inom loppet av 25 sekunder. Sen cruisade Solfjädern vidare och vann med 9-3.

Ingen mål den gången. Men Didrik Karlsson och hans Solfjäderstaden gjorde ändå nio mål när de besegrade Kalamarsund ungdom med 9-3.

Ingen mål den gången. Men Didrik Karlsson och hans Solfjäderstaden gjorde ändå nio mål när de besegrade Kalamarsund ungdom med 9-3.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-12-01 20:25

De som kom fem minuter för sent till Solfjäderstadens match mot Kalmarsund ungdom missade segerrycket. 
För det hade bara hunnit gå fyra minuter när Jesper Bååth smällde in 3-0. 
25 sekunder tidigare hade samme Bååth gjort sittt första mål för kvällen. Och mest förvånad över det. Ja, det var nog han själv. 
– Det är lika många mål som jag gjort på de elva tidigare omgångarna. Så jag sa det till grabbarna, jag vet inte vad det är som händer men nu smäller det, säger Bååth och skrattar efter slutsignalen. 
Den öppningen gav Solfjäderstaden ett lugn och gästerna en rejäl uppförsbacke. Som Solfjäderstaden aldrig gav dem chansen att ta sig uppför. 
– Det är skönt att vi reagerar som vi gör på att vi får de snabba målen. Att vi inte slappnar av utan fortsätter spela ut. Nu är vi riktigt bra första halvan av första perioden sen slappnar vi kanske av lite. Men sen öppnar vi jättebra i andra igen.

Ja, snabba mål i periodinledningarna var Solfjäderstadens melodi denna match. 4-0 kom 52 sekunder in i andra perioden och dryga två minuter senare så rasslade det i Kalmarsundmålet för femte gången. 
Och när Solfjäderstaden öppnade tredje perioden med att göra 9-2 drygt två minuter in i den tredje perioden så var det avgjort för länge sedan. Fjädern kunde sedan kontrollerat spela av slutakten även om gästerna fick avsluta målskyttet för dagen. 
– Vi har fått lite islossning med målskyttet. Tidigare har vi legat mellan fyra och sju mål framåt. Så det är skönt att det har lossnat. Men framför allt så är det skönt att vi nu spelar bra i 60 minuter. Tidigare så var vi antingen dåliga i första så vi fick jaga eller så tappade vi spelet helt i sista, säger Bååth. 

Ja, islossning kan man verkligen tala om när det gäller målskyttet. Mot Sävsjö förra helgen blev det 13 mål och så nio till nu. 22 mål på två matcher och då medgav Bååth ändå att han nog skulle ha gjort något mål till. 
–  Ja, hade jag haft det där riktiga målsinnet så borde jag i alla fall gjort ett till. 

Målen: 1-0 (1.52) Oscar Bierfeldt, 2-0 (3.37) Jesper Bååth, 3-0 (4.02) Bååth, 4-0 (20.52) Kim Kalrsson, 5-0 (23.10) Jacob Larsson, 5-1 (26.27) Oliver Samuelsson, 6-1 (28.03) Didrik Karlsson, 6-2 (30.10) Oskar Andersson, 7-2 (32.07) Oscar Bierfeldt, 8-2 (32.25) Gustav Strandberg, 9-2 (42.31) Adam Hjalmarsson, 9-3 (56.58) Oskar Andresson.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!