Årets Solfjäderlag det bästa Nyman lirat i

Sonens ankomst fick honom att fundera på om han skulle fortsätta. En stund. Sen kom Fredrik Nyman fram till att innebandy är för roligt för att sluta med. Speciellt som årets lag är det bästa han spelat i.

Årets Solfjäderlag menar Fredrik Nyman är det bästa han spelat i under sina nio säsonger i A-truppen.

Årets Solfjäderlag menar Fredrik Nyman är det bästa han spelat i under sina nio säsonger i A-truppen.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-10-19 13:00

Fredrik Nyman tillhör den där kategorin spelare som det känns som att de varit med i alla tider. Och själv kan han inte svaret på vilken säsong i ordningen det nu är han gör i Solfjäderstadens A-lag. 
– Det är ju ett tag nu. Jag funderade i går på hur många tränare jag haft och det var ju ett antal. Men en del har man ju haft i ett par säsonger. Så jag vet faktiskt inte, säger han när vi har slagit oss ner på ett av Motalas caféer.
En koll i statistiken berättar att det är den nionde säsongen 25-åringen är inne på. På de säsongerna har han hunnit med att spela 147 seriematcher och göra 75 mål.


Det han däremot snabbt kan svara på är om han inte varit sugen på att flytta och spela för någon annan klubb än moderklubben. 
– Jag har aldrig känt att jag vill spela någon annanstans. Solfjäderstaden är en bra klubb. Sen har jag alltid gått i skolan och jobbat i Motala så jag har aldrig kommit iväg så heller, säger han. 
Enda gången han funderat ens lite på om han ska spela vidare eller inte berättar han var inför den här säsongen. För han och sambon Emelie fick sitt första barn för två månader sedan och det insåg han skulle förändra livet.
–  Innebandyn tar ju mycket tid med resor och allt så lite funderade jag. Sen pratade vi om det hemma och det är ju fortfarande jäkligt kul med innebandy. 

Så när Solfjäderstaden på söndag tar emot Olofström så springer Nyman in till sin 148:e seriematch. Han menar att han gör det i den bästa omgivning han haft under sina år i föreningen. 
Är ni bättre nu än när ni senast spelade i division 1?
–  Nu har vi en otroligt bred trupp och det är så många som är bra. Sist vi var uppe så var det inte så. Fick en skada då så fick det svårt. Nu är vi mycket mer folk på träningarna också och då blir det ju annat också.
Hur märks det spelmässigt i matcherna?
– Då var det mestadels försvarsspel som vi fokuserade på. Det är ju viktigt nu med så klart. Men nu är vi riktigt med boll också. Speciellt när vi vågar och spelar ut. Så det känns som vi är ett betydligt bättre bollförande lag nu jämfört med då, säger Nyman. 
Solfjäderstaden har på de fyra första omgångarna i division 1 tagit fem poäng och ligger på åttonde plats i serien.  Målsättningen med säsongen menar Nyman är given. 
–  Framför allt så ska vi göra det bättre än sist så att vi kan etablera oss på den här nivån. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!