Bitter derbyförlust för Solfjäderstaden

Fem mål borta mot serieledaren räckte inte i derbyt. "Vi slutade spela innebandy", sa Solfjäderstadens lagkapten John Fransson.

Solfjäderstadens lagkapten John Fransson var ruskigt missnöjd med slutet av matchen.

Solfjäderstadens lagkapten John Fransson var ruskigt missnöjd med slutet av matchen.

Foto: Johny Daagh

Innebandy2019-10-26 18:07

Oj så hårt och jämnt det blev i Åby Arena. Nerverna och intensiteten låg på gränsen i 60 minuter i östgötaderbyt.

Solfjäderstaden ledde med både 2–1 och 4–3 men fick inte sista ordet. Åby, som bara har tappat en poäng i division 1 östra Götaland, avgjorde genom tremålskytten Felix Karlsson som dunkade in både 5–4 och 6–4 i slutminuterna. Gästerna reducerade genom Simon Hedberg med 16 sekunder kvar och gick för en kvittering men nådde inte fram.

Det blev ett dämpat eftersnack nere hos målvakten Malte Tjerngren innan lagkaptenen John Fransson försökte sätta ord på den bittra derbyförlusten.

– Det är inte roligt när det blir så här igen. Vi ledde i tredje perioden men slutade att spela innebandy, tyvärr, sa Fransson.

"Fel" lag att sluta spela mot kanske?

– Det spelar ingen roll vilka vi möter egentligen. I den här serien blir vi straffade direkt. Jag vet inte riktigt vad som händer. Vi lägger av när vi leder i slutet och bjuder in dem igen. Det har varit likadant i de två senaste matcherna.

Blir ni rädda om poängen?

– Jag vet faktiskt inte men vi vågar inte riktigt. Vi vågar inte hålla i bollen och ger bort den på enkla misstag. Det är surt.

Är det extra surt mot just Åby?

– Ja det är klart, det blir det ju med. Men det har hänt för många gånger. Vi måste försöka skärpa oss, annars vinner vi inga matcher. Första 40 är svinbra men sen lägger vi av, sa John Fransson.

Mål, Solfjäderstaden: Christoffer Jonsson, Oscar Bierfeldt, Kim Karlsson, Olle Gustavsson och Simon Hedberg.

Måljubel för Solfjäderstaden men Jesper Bååth och hans lagkompisar förlorade till sist i Åby Arena.
Måljubel för Solfjäderstaden men Jesper Bååth och hans lagkompisar förlorade till sist i Åby Arena.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!