Larsson har roligt igen med innebandyn

Jacob Larsson har spelat i SSL och haft erbjudanden från SSL-klubbar. Men spel hemma i Motala går bra också. Det är gott nog.

Jacob Larsson har haft anbud från SSL, men det duger gott att spela i ettan med moderklubben Solfjäderstaden. Han säger att han hittat glädjen igen med innebandyn. På lördag startar det.

Jacob Larsson har haft anbud från SSL, men det duger gott att spela i ettan med moderklubben Solfjäderstaden. Han säger att han hittat glädjen igen med innebandyn. På lördag startar det.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-09-26 13:30

–  Vi blir mycket bättre än förra året, säger centerforwarden inför lördagens premiär borta mot Hovslätt.

Jacob Larsson är en av spelarna som fostrades i Solfjäderstadens kanske bästa pojklag någonsin, laget för spelare födda 1997. Det är många från laget, lett av bland andra Urban Hovlund och Jens Larsson, som nått eliten.

Larsson drog till Jönköping för innebandygymnasium och för Jiks elitmiljö. Han spelade två säsonger i allsvenskan och har gjort tre och en halv match i SSL, som han själv räknat till.

Men ibland går det lite tungt och att spela på så hög nivå som möjligt blir inte viktigast.

– Jag hade tufft med motivationen i Jik, erkänner Motalakillen.

Larsson bor kvar i Jönköping, men kan nu pendla hem till spel i Solfjäderstaden ihop med tränaren Emil Stille.

– Här har jag hittat glädjen, det är det här jag vill vara med i. Nu är det kul igen, säger han.

Jacob Larsson hyllar lagsammanhållningen i Solfjädern, som han beskriver som den bästa han upplevt. Spelarna har haft teambuildingdagar tillsammans, men har också hängt ihop mycket av "fri vilja". De är ute och äter ihop och de "dricker bärs" ihop som Larsson uttrycker det. De har också olika grupper på sociala medier där det skrivs mycket om allt mellan himmel och jord. De flitigaste skribenterna är Larsson själv, tillsammans med veteranerna Didrik Karlsson och Christoffer Jonsson.

–  Det känns att alla vill vara med laget, säger han.

Jacob Larsson tycker inte att pappa Jens, sportchefen, ska ha cred för lagets bästa värvning, Adam Hjalmarsson.

–  Bäste spelaren jag spelat med och det är jag som har tjatat hit honom, säger Larsson som annars vill hylla bredden i Solfjädertruppen. Han tycker att det finns tre femmor, plus två-tre spelare, som håller.

Vem är lagets mest underskattade?

– Olle Gustavsson, en 00:a som var bra i fjol och blir ännu bättre i år, säger Jacob Larsson.

Personligt: Namn: Jacob Larsson. Ålder: 22 år. Bor: Lägenhet i Jönköping. Familj: Mamma, pappa, bror. Date-ar. Yrke: Logistik, lagerarbetare. Fritidsintressen: Kolla på fotboll, AIK. Förebilder: Pappa och mamma. Drömresemål: Vegas med ett gäng polare. Blir glad av: När AIK vinner. Blir irriterad på: När AIK förlorar. Lyssnar på: Mycket rap. Bästa tv-program: Fotboll. Favoritlag: AIK. Okänd talang: Bra på att spela Fantasy, Premier league-spel. Klubbar som spelare: Solfjäderstaden, Jönköpings IK, Solfjäderstaden.

Snart dags för träning och Jacob Larsson är i samspråk med lagkamraten Elias Olai. Solfjäderlaget hänger mycket med varandra utanför banan.
Snart dags för träning och Jacob Larsson är i samspråk med lagkamraten Elias Olai. Solfjäderlaget hänger mycket med varandra utanför banan.
Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!