"Med herrlaget hittar vi en ny marknad"

Solfjäderstaden har lyxen att ha mängder av ledare. En har stuckit ut lite extra senaste halvåret. Jan Friström gästar Sportsnack.

Jan Friström har jobbat för Solfjäderstaden sedan förra sommaren. Nu är han marknadsansvarig på konsultbasis. "Jag har direkt känt att Fjädern är en förening där idéer är välkomna", säger han.

Jan Friström har jobbat för Solfjäderstaden sedan förra sommaren. Nu är han marknadsansvarig på konsultbasis. "Jag har direkt känt att Fjädern är en förening där idéer är välkomna", säger han.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-10-07 14:55

– Jag tycker att Fjädern är en förening där idéer är välkomna, säger Friström i veckans videointervju.

Sportsnack är videoserien som återkommer varje vecka och snacket kan ses på mvt.se och corren.se. Jan Friström har det senaste året stuckit ut som en drivande kraft som kommit med nya saker i Motalas innebandyvärld.

Solfjäderstaden brinner för att utveckla både matcharrangemang och sin arena, kommunala Motala sporthall. Det är Fjädern som fixat den stora bildskärm för rörlig bild som även andra föreningar kan använda till sina evenemang.

– Det var ett stort steg att få upp den skärmen. Nu kan vi göra en hel del häftigt för våra matcharrangemang. Som spelarpresentationer och intron, säger Jan Friström.

Solfjäderstaden vill även arrangera matchpub till någon eller flera hemmamatcher i vinter och klubben vill också sälja Motala sporthalls namn. Det är nya ambitioner, och klubben vill nu vara mer än en breddförening. Någonstans har det tryckts på knappar för att innebandyn ska bli mer elit i stan.

– Hjärtat är våra ungdomar, men för att utvecklas ytterligare tycker jag att vi ska fokusera på herrlaget nu. Det är med herrlaget vi kan hitta en ny marknad, säger Friström.

Den marknadsansvarige var själv nere i Jönköping och såg 4-6-förlusten i division 1-premiären mot Hovslätt.

– Det var tre bjudmål och vi kunde fått med oss poäng. Spelmässigt var vi tillräckligt bra, det var nog bara lite nerver.

Friström kunde sedan notera helgens 9-4-seger mot Vetlanda borta, vilket ger bra reklam inför hemmapremiären mot grannen Ledberg nu på torsdag. Det blir en speciell match, med tidigare Fjäderspelare som Joacim Risberg, Joakim Ström och Marcus Johansson i motståndarlaget, och med en förstafemma i högform i Motalalaget.

– Vi vinner med 5-3, tippar Jan Friström.

Personligt: Namn: Jan Friström. Ålder 53 år. Bor: Hus i Skänninge. Familj: Sambo, femårig dotter och 20-årig son. Yrke: Försäljare och egenföretagare. Fritidsintressen: Dottern och innebandyn. Det är det tiden går till. Förebilder: ÅFF-spelarna under guldåren på 70-talet. Växte upp i Åtvid de åren. Drömresemål: Maldiverna. Blir glad av: Att se familjen, och när det går bra och blir mål. Blir irriterad på: Sur när man förlorar på onödiga sätt. Lyssnar på: Just nu lugnt som Norah Jones. Annars Thåström. Bästa tv-program: Handmaids tale. Favoritlag: West Bromwich. Okänd talang: Kan jonglera.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!