Nu ska Solfjäderstaden lira hela matchen

För andra omgången i rad väntar Östgötaderby när Solfjäderstaden tar emot Linköping FBC. Den här gången vill tränare Emil Stille se samma spel även de sista tio minutrarna.

Mot Linköping FBC vill Solfjädertränaren Emil Stille se sitt lag spela på samma sätt även under de sista tio minuterna.

Mot Linköping FBC vill Solfjädertränaren Emil Stille se sitt lag spela på samma sätt även under de sista tio minuterna.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-11-01 09:00

Solfjäderstaden föll tungt med 6-5 i derbyt mot Åby förra helgen. På fredagskvällen väntar återigen ett Östgötaderby när Linköping FBC gästar Motala sporthall.
–  Det var väl mer prestige mot Åby. Det här är ju trots allt ett U-lag men det är ack så viktiga poäng vi spelar om, säger Solfjädertränaren Emil Stille. 
Solfjäderstaden har på de sex första omgångarna i division 1-serien fått ihop sex poäng. Vilket placerar dem på åttonde plats i tabellen. Linköping å sin sida har fått ihop dubbelt så många poäng. 
Vad Solfjäderstaden behöver göra för att nu ta tre poäng och halvera det avstånder är Stille helt klar över.
– Det handlar om att korrigera vad vi inte har gjort bra i de tidigare matcherna. Det är ju ganska enkelt att se var vi har förlorat poängen. Det är under de sista tio minuterna. I alla matcher förutom mot Ledberg så är det där vi har tappat matchen. 

En snabb titt i statistiken visar att han har rätt. För den berättar att Solfjäderstaden totalt har tappat fem poäng så här långt under den andra halvan av sista perioden. 
– Det sitter i skallarna det är väl rätt tydligt. Det ser inte likadant ut sista tio som det gör under resten av matchen. Det blir oroligt och det är något vi måste ändra på. Och det är klart att vi har pratat om hur vi ska göra det. Men det måste komma till handling också, säger Stille. 
För de som inte kan ta sig till Motala sporthall så sänder Östmedia matchen på MVT.se med start 18.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!