Solfjäderstaden föll i premiären

Solfjäderstaden fick inga poäng med sig från division 1-premiären i Jönköpings idrottshus. Hovslätt avgjorde i tredje perioden.

Adam Hjalmarsson, nyförvärvet, gjorde Solfjäderstadens första mål i ettan. Men det blev förlust för Motalalaget mot Hovslätt i Jönköping.

Innebandy2019-09-28 16:52

I D-hallen, inför 214 personer, vann hemmalaget Hovslätt med knappa 6-4 (1-0, 1-2, 4-2). Ett Hovslätt som i våras kvalade till allsvenskan. Nu fick laget det jobbigt mot nykomlingen från Motala.

Solfjäderstaden brände en straff vid ställningen 0-0 genom Anton Abrahamsson och Fjädern hade 4-4 i mitten av tredje perioden. Men då gjorde Hovslätt 5-4 i ett powerplay sedan Hampus Karlsson utvisats för felaktigt byte och sedan kom även 6-4 med fem minuter kvar.

Solfjäderstaden bjöd upp till kamp, men det blev förlust ändå.

– Vi möter ett smartare lag. De straffar oss hårt på våra misstag. Jag tycker att vi spelar bättre, men möter ett taktiskt smart lag, kommenterar Solfjäderstadens tränare Emil Stille.

Solfjäderstaden gjorde bland annat tre "indianare", dåliga passningar, och ett felaktigt byte i tredje perioden. Det gav upphov till fyra baklängesmål, vilket blev avgörande.

– Det är ett topplag vi möter. Tråkigt att vi förlorar, men vi får ta lärdom, som lag, menar Emil Stille.

Solfjäderstaden saknade Simon Hedberg som var sjuk, men kom annars ordinarie till premiären.

Nye målvakten från Ledberg, Malte Tjerngren, fick chansen i målet och gjorde en bra match. Även nyförvärvet Adam Hjalmarsson, Tranåskillen som satsar igen, gjorde en fin match med ett mål och en målgivande passning.

Solfjäderstaden spelar borta igen i andra omgången, mot Vetlanda på lördag. Ett Vetlanda som på lördagen föll mot Hovshaga med 2-6 i Växjö.

Solfjäderstadens dubbelstart borta beror på att Motalaklubben vill ha sin julfest hemma den 22 december. Då ska det bli publikfest hemma mot Hovslätt, och förhoppningsvis revansch i Motala sporthall inför klubbens många ungdomslag på plats. Men det är långt dit. Nu gäller det att snart börja ta poäng för att det inte ska bli ett stressat läge i botten.

Från ettans inledning kan noteras att Solfjäderns granne Ledberg från Linköping vann sin premiär i fredags, mot Sävsjö borta med 8-5. Tidigare Solfjädern-harpunen Joacim Risberg gjorde där ett av målen för sitt nya lag Ledberg. Marcus Johansson, som också har ett förflutet i Fjädern, gjorde fyra kassar för Ledberg som i våras gick till allsvenskt kval som nykomling.

Målen i premiären, Hovslätt: Markus Eriksson 3, Markus Hamrin, Adam Bäck, Linus Lann. Solfjäderstaden: Adam Hjalmarsson, Joel Hermansson, Jacob Larsson, självmål.

Karta: Idrottshuset