Stekhet Larsson gav Fjäderns segern i derbyt

Det räckte inte med ett hattrick. Solfjäderstadens Jacob Larsson var tvungen att sätta dit ett fjärde mål för att avgöra derbyt mot Linköping FBC. 6-4 blev slutresultatet.

Jacob Larsson höjder näven i luften efter att ha prickat in sitt fjärde mål i matchen mot Linköping FBC.

Jacob Larsson höjder näven i luften efter att ha prickat in sitt fjärde mål i matchen mot Linköping FBC.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-11-01 21:52

När Solfjäderstadens Jacob Larsson bara 44 sekunder in i den tredje perioden stänkte dit sitt tredje mål för kvällen så kändes det klart. 4-1 på resultattavlan och det såg ut som att Solfjäderstaden den här gången var på väg mot en komfortabel seger.
Inte minst efter att de spelmässigt varit det klart bättre laget så långt.
Men det skulle visa sig vara långt ifrån klart. För en snabb reducering av Linköping gav dem energi. Energi nog för att med knappa tio minuter kvar reducera ännu en gång. 
– Vi har något spöke i huvudet. Vi lyckas alltid ställa till det i tredje perioden. Det var likadant mot Åby. Då var det också jättebra i 40 minuter, säger Jacob Larsson. 
Men den här gången redde Solfjäderstaden ut det. Men det krävdes ett fjärde mål av Larsson med knappa minuten kvar att spela. I öppen kasse när Linköping tagit ut sin målvakt David Henningsson i jakten på en kvittering. 
– Så här mycket har jag nog aldrig skjutit förut. Men det lönade ju sig, säger Larsson med ett belåtet leende. 
För att sedan fortsätta:
– Vi får hoppas att den här matchen får oss att tro på att vi kan vinna jämna matcher. Det känns bra att få med sig en trea nu innan uppehållet. Det behövdes. 
När gjorde du fyra mål senast?
– Mot Fagerhult. Men det var på försäsongen så det är ju inte riktigt samma sak. 

Linköpings målvakt David Henningsson utsågs till bästa bortaspelare. Något som han såg som en klen tröst när laget blev utan poäng.
– Det var lite synd. Vi har ett bra tryck på dem i tredje. Men de lyckades hålla undan.
Övriga målskyttar Solfjäderstaden: Victor Schelin, Anton Abrahamsson. Linköping: Simon Johansson, Lucas Karlsson, Max Johnson, Emil Östlid.



 

Marcus Sjöholm laddar men inget mål den gången.
Marcus Sjöholm laddar men inget mål den gången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!