Kärki: "Det hoppas jag få visa här"

Det kan gå snabbt i ishockeyvärlden. Jarno Kärki vet. "Nu vill jag gärna stanna här ett tag", säger han.

Schweiziska Biel var Jarno Kärkis första klubbadress utanför Finland. "Efter tiden där kände jag att jag ville vara kvar utomlands", säger han.

Schweiziska Biel var Jarno Kärkis första klubbadress utanför Finland. "Efter tiden där kände jag att jag ville vara kvar utomlands", säger han.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-10-30 07:00

Förra torsdagen spelade 25-åringen från Björneborg med Färjestad mot LHC i SHL-hockeyn. På fredagen blev han klar för Linköping, på lördagen spelade han mot Växjö (2–6) och nu har han också tränat några gånger med sitt nya lag.

– Kanske inte optimalt, men på ett sätt kan det också vara bra att första matchen kom så snabbt. Det är inget att välja på, du måste komma in i det och lära känna alla. Så kan det vara i den här branschen. Det är bara att gilla läget, säger Jarno Kärki.

Han värvades sent av Färjestad i höstas och klubben ville skriva nytt korttidskontrakt. Men så dök LHC upp och då blev det klubbyte igen. Tanken är att forwarden ska ersätta skadade Patrik Lundh och till att börja med är det ett kortare avtal även här. Men med goda chanser till en förlängning.

– Det är upp till mig att visa vad jag är för typ av spelare. Det har varit ganska många klubbyten under de senaste åren, men det är inget jag strävar efter. Nu vill jag gärna stanna här ett tag, säger Kärki, som under de senaste åren i tur och ordning spelat för Tappara, Ässät (62 poäng på 87 matcher), Biel och Färjestad.

Och nu alltså LHC.

Tanken är han mot HV på torsdag ska matchas i en kedja med Mikael Frycklund och Axel Ottosson. Olle Lycksell flyttas i sin tur till Adam Helewka och Henrik Törnqvist.

– Jag tycker själv att jag har min styrka i offensiven. Jag har ett bra skott och det hoppas jag med mer speltid få visa här.

Läget i tabellen?

– Vi har ett lag som inte borde ligga så långt ned. En eller två vinster kan räcka för att det ska vända och vi har skickligheten för att göra det, säger Jarno Kärki.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!