LHC-kaptenen: "Har inte gjort det jag ska"

Som lagkapten ska Eddie Larsson, 28, leda LHC – och han tycker inte själv att han gjort det. "Långt ifrån godkänt", säger han.

Eddie Larsson är allt annat än nöjd med säsongsinledningen – både för sig själv och laget. "Långt ifrån godkänt", säger lagkaptenen.

Eddie Larsson är allt annat än nöjd med säsongsinledningen – både för sig själv och laget. "Långt ifrån godkänt", säger lagkaptenen.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-09-28 08:00

Bara två poäng på fem matcher är en mardrömsstart för Linköping HC i SHL-hockeyn och då har förstås kritiken varit tung. Mot många och inte minst mot Eddie Larsson. Med all rätt om du frågar lagkaptenen själv.

Efter avklarad fredagsträning i Saab arena inför jumbomötet (!) med Växjö säger han:

– Långt ifrån godkänt för min del så här långt. Det är framförallt runt eget mål som jag ska vara som bäst och det har jag definitivt inte varit. Jag ska visa de unga backarna hur vi ska agera där och när inte ens jag gjort det jag ska blir det svårt för de andra. Skärpning krävs. 

Är det lätt att börja tvivla?

– Nja, jag har ändå en tro på sig själv och vet att jag kan. Men visst, jag kom hit för fyra år sedan och första året gick laget hur bra som helst. Sedan har det stadigt gått nedåt och det är klart att det kan dyka upp tankar på vad fan man håller på med. Till viss del är det väl så att du mår som resultaten. Det blir en del funderande, det blir det.

Läser du vad som skrivs på forum och i sociala medier?

– Nej, det försöker man ta bort.

Förra säsongen inleddes som bekant alldeles utmärkt och så här dags för ett år sedan slogs LHC i toppen. Men verkligheten hann i kapp och allting slutade med besvikelse och tunga suckar efter missade slutspelsplatsen. Efter mardrömsstarten är nu förhoppningen att resan ska gå åt andra hållet.

– Det låter kanske märkligt, men vi har gjort många bra saker. Problemet är att det som varit dåligt har varit extremt dåligt. I stället för att direkt komma tillbaka efter en motgång har vi inte kunnat hantera det. Vi pratar mycket, men det måste hända något på isen också, säger Eddie Larsson.

Mot Växjö  vill han se ett kaxigare, tuffare och aggressivare lag.

– Ta bara spelet framför mål. Det måste smälla mer. Hellre det och att det blir någon utvisning här och där.

Ärligt talat: hur orolig är du?

– Orolig är jag inte. Det kommer att släppa, men det gäller att det gör det så fort som möjligt. Samtidigt ska man inte hymla om att det är rätt stora grejer som behöver förbättras när vi ligger där vi ligger. Vinner vi nu går vi förbi Växjö. Låt oss börja där.

Matchdags

Linköping HC–Växjö

SHL, Saab arena, lördag 18.00

Läget i laget: Broc Little och Olle Lycksell osäkra. Jonas Gustavsson aktuell för comeback i målet. Mikael Frycklund spelklar igen. 

Övriga matcher: Malmö–Örebro, Oskarshamn–Luleå, Rögle–Leksand, Frölunda– Färjestad, HV–Skellefteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!